SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge niet opgewassen tegen beter Vitesse ’63

 

Koekange Het is Nieuw Balinge zaterdag niet gelukt om de eerste overwinning te boeken in de vierde klasse. Na een 0-1 voorsprong bij rust voor de gasten, was Vitesse ’63 in het tweede bedrijf de duidelijk betere ploeg. Het illustreerde dat met vier treffers, waarmee de uitslag te hoog uitviel.

 

Waar Nieuw Balinge vorige week tegen Tiendeveen met veel passie en zeer gedreven voetbalde, ontbrak dat nu juist tegen Vitesse ’63. Er werd te weinig druk gezet en ook het samenspel was rommelig. Bovendien klopte het verdedigend niet altijd even goed bij de roodhemden en aanvallend kon de ploeg van Erik Eefting ook al geen potten breken. Vitesse begon goed. De ploeg creëerde ook direct enkele mogelijkheden. Een voorzet van Ivar Knol werd door zijn voorwaartsen niet op waarde geschat en ook Jeroen v.d. Berg en Aron Westert slaagden er niet in doelman Gerard van Zwol ernstig te verontrusten. Vervolgens dreigde er vooral over rechts voortdurend gevaar en een doelpunt hing in de lucht. Maar zoals zo vaak viel dat aan de andere kant. Damian Kroezen en Richard Kats deden enkele niet succesvolle pogingen, maar even later was het Nieuw Balinge dat een fantastisch aanval op de mat legde. Een diepe bal van Gerjan Koekoek bereikte Dennis Tump die op zijn beurt Erwin Smale bediende. Na een fraaie solo stond hij andermaal alleen voor de Vitesse doeman en dit keer faalde hij niet, 0-1. Het doelpunt was voor de thuisclub het sein op andermaal aan te zetten. Kansen kreeg de ploeg ook maar tot twee keer toe zorgde Berend Aalvanger voor opluchting bij de Nieuw Balinger aanhang. Het had zelfs 0-2 kunnen worden toen Erwin Smale binnen de zestien van achteren aangetikt werd, maar een strafschop kwam er niet.

 

Het benutten van kansen ging Vitesse ’63 na rust heel wat beter af. Eerst redde doelman van Zwol knap op een gezamenlijke actie van Mark van der Linde en Aron Westert, maar in de tiende minuut was het wel raak. Vitesse ’63 had daarbij wel de hulp nodig van de warrig leidende scheidsrechter Kuipers, die een carambolage van de bal niet goed inschatte en dit als een terugspeelbal bestempelde. De vrije trap werd in tweede instantie door Ruben Keizer ingekopt naar de gelijke stand. Dit was voor de gastheren het sein om massaal de aanval te zoeken. Toch was het Nieuw Balinge dat de eerste kans kreeg op voorsprong te komen, maar Dennis Tump schoot over. Daarna was het Vitesse dat de klok sloeg en een tweede doelpunt kon niet uitblijven. Het was Aron Westert die een snijdende pass knap afrondde naar de 2-1. Nadat Frits ten Kate nog eens naast schoot maakte Jeroen v.d. Berg aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren. In de allerlaatste seconden werd het ook nog 4-1 door een prachtige lob van Frits ten Kate.

 

Man van de wedstrijd: Richard van de Bosse.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Gerjan Koekoek, Jarie Jager (Jordie Kats), Chris Schutte, Damian Kroezen, Richard Kats, Richard v.d. Bosse, Berend Aalvanger (Arjan van Santen), Dennis Tump, Erwin Smale en Tom Wielink.

 

 


Geplaatst op 29 september 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign