SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 VEV-Nieuw-Balinge   1-4                              

 

 

Op Dinsdag 17 April werd er in Klazinaveen Noord door de rood-witte brigade afgetrapt voor de wedstrijd tegen VEV.

Omdat juist deze week Geer en Goor namens het ouderenfonds waren neergestreken in Klazinaveen zag een man van 75 zijn wens in vervulling gaan en mocht deze wedstrijd leiden,wat de beste man overigens naar zn kunnen invulde.

Omdat ook de koeien ondanks de lentezon op stal waren gelaten overdag werd er op een behoorlijk begroeid veld gespeeld wat het door Nieuw-Balinge zo geliefde tikki-takka voetbal onmogelijk maakte en men dus koos voor het ouderwetse lange halen,snel thuis strijdplan.

Een afwachtende beginfase van beide ploegen leverde weinig enerverende momenten op tot het moment dat de bal na een voorzet vanaf rechts voor de voeten van Jordi kwam die door een wout van benen de korte hoek vond:0-1!

Omdat ook VEV de langebal tactiek hanteerde was er voor gelegenheidsgoalie Kreeft letterlijk en figuurlijk geen wolkje aan de lucht....

Na 20 min.niet al te best spel vonden de wissels het welletjes en werd er beloten te wisselen.

Dit had effect want na zo'n 25min werd er door Berend na een heerlijke snelle aanval recht door het hart vd verdediging gescoord,even was er onduideljkheid omdat de VEV grens door het warme weer kramp in zn arm gekregen had waardoor hij deze enkel nog gestrekt naar boven kon houden,waardoor men dacht aan buitenspel,maar gelukkig was dit euvel snel verholpen.0-2!

Na een goed half uur mocht ook Handige Harry Hurink na defensief geklungel op de goalie af en hij schoof beheerst de 0-3 tegen de touwen.

In de rust werden er nog een aantal tactische wissels gedaan waardoor ook Mike zijn opwachting kon maken.

De 2e helft begon net als de 1e met 2 ietwat afwachtende teams die beide niet heel veel zin meer leken te hebben om zich overmatig in te spannen deze warme avond.Toch was het wederom Berend die na een splijtende pass van de goed spelende Harry alleen op de keeper af kon gaan om de 0-4 te scoren.

Nu was het de beurt aan VEV om te wisselen en deze brachten een aantal aardig spelende voetballers waardoor Nw-Balinge nu iets meer de verdedigende stellingen op moest zoeken zonder dat het echt grote kansen weggaf.

Toch kwam VEV op 1 tegen 4 omdat hun middenvelder van zo'n 20mtr.vrij aan mocht leggen,deze produceerde een dusdanig "vlammend" schot dat keeper Kreeft hier niet zijn handen aan wenstte te gaan branden waardoor de bal tergend langzaam over de lijn in het doel belandde.

Hoewel de wedstrijd ondanks de tegengoal al lang gespeeld was waren het vooral de wissels aan VEV zijde die toch getergd waren wat zo nu en dan leidde tot irritaties over en weer,overigens zonder echt nare overtredingen.

Omdat ook verder grote kansen uitbleven aan beide kanten werd met een uitslag van 1-4 het gerstenat opgezocht en zo kunnen de rood witten weer 3 pnt bijschrijven bij het aantal van dit seizoen wat voor NW-Balinge 2 begrippen toch al zeer succesvol verloopt.

Aankomende Zaterdag wordt er om 14uur afgetrapt in en tegen Valthermond,de thuiswedstrijd werd er een benauwde 3-2winst behaald dus we zijn gewaarschuwd!

Man of the Match : Berend Aalvanger 

 


Geplaatst op 21 april 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign