SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

Belangrijke winst Nieuw-Balinge op concurrent WV

 

Na een lange winterstop eindelijk weer voetballen op echt gras. Voor de Hilberink Boys een belangrijke wedstrijd tegen WVV. Op plaats 2, 14 wedstrijden met 32 punten. Directe volger Nieuw-Balinge, heeft nog maar 11 wedstrijden met 26 punten. Beide ploegen strijden om de 2e plaats in de 5e klasse E. Het werd een wedstrijd met heel veel strijd. In de 1e helft met beter voetbal van Nieuw-Balinge. In de 2e helft had WVV het betere spel, al stond de thuisclub regelmatig onder druk, ze waren fysiek sterker en trokken de krapst mogelijke winst over de streep.

 

Het eerste wapenfeit was een schot van Dennis Tump, doelman Jasper Riemersma kreeg de bal niet vast. Richard Kats kon de bal nog niet zo vroeg in de goal onderbrengen. Het leverde slechts een corner op. Het was een zeer levendig begin. Een snelle counter voor WVV door Fahti Salih werd gesmoord. De topscorer van WVV raakte geblesseerd bij deze actie. Erwin Smale strooide met prima crosspass van rechts  naar links op Dennis Tump, zijn actie naar het WVV-doel, liet hij drie verdedigers z’n hakken zien. Er komt meer druk van de thuisclub. Uit een corner kopt Richard van der Bosse de bal in het 5-meter gebied naar Richard Kats, die met een halve omhaal het net vind, 1-0 na 19 minuten. Het positiespel van Nieuw-Balinge blijft verzorgder. Wedstrijd blijft levendig met overwicht van Nieuw-Balinge. Na een half uurtje een vervaarlijk schot van Erwin Smale, goalie Riemersma tikt de bal naast. Een te zacht afstandsschot van Dennis Tump is eenvoudig voor Riemersma. Heikele situatie op de 16-meter van WVV. Riemersma controleert de bal met de borst, maar struikelt daarna over de bal. Damian Kroezen is niet bij machte de bal over afstand in het doel te krijgen, geen 2-0. Vlak voor  het rustsignaal is er nog een vrije trap voor WVV. Aanvoerder Fabian Berghuis brengt de bal gevaarlijk in het 5-meter  gebied. WVV krijgt 2 mogelijkheden.

Na rust brengt Jari Jager met een prima breedtepass Dennis Tump in stelling, zijn schot komt recht in de handen van Riemersma. Spel Nieuw-Balinge is nog beter dan de tegenstander uit Winschoten. Richard Kats gaat vanuit buitenspelpositie richting WVV-doel. De goed leidende scheidsrechter Hoorn floot hem terug. Uit de 2e lijn schiet Damian Kroezen stevig in de handen van Riemersma. Na een klein kwartier een vrije trap voor WVV, de bal wordt bij de 2e paal door Fahti Salih binnen getikt vanuit buitenspelpositie, het blijft 1-0. Toch is er nog wel overwicht voor Nieuw-Balinge, er is beter samenspel. Een spaarzame mogelijkheid beland hoog in de balvanger. Wissel: 69’ Gerjan Koekoek uit, Rick Wielink in. Na een klein half uur een flinke scrimmage voor het Nieuw-Balinge-doel. Fahti Salih was gelukkig niet scherp en schoot ruim over. Het werd een boeiend middenveldduel met een inmiddels beter WVV. Nieuw-Balinge doelman Rick Kalsbeek moest zich nu onderscheiden en dat hij zeer bekwaam. Wissel: 76”Jord Fahi Kats voor Dennis Tump. Een prima steekpass van WVV op Fahti Salih, leverd weer geen goal op, te gehaast gaat de bal hoog over. Het zeer spannend. Een vrije bal van Erwin Smale, ketst af op de WVV-muur, de corner levert niets op. Een zeer goede redding van Rick Kalsbeek op een vlijmend schot van WVV uit de 2e lijn. Ruim 5 in de blessuretijd is er nog een uiterste krachtsinspanning van WVV-aanvoerder Fafian Berghuis, ook zijn inzet gaat ruim over. Het blijft 1-0.

 

Man van de wedstrijd: Jari Jager

 

Verslag: Anno Koster


Geplaatst op 24 maart 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign