SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

Nieuw Balinge moet zich tevreden stellen met puntendeling

 

Nieuw Balinge De nummer twee op de ranglijst in de vijfde klasse, Nieuw Balinge, slaagde er zaterdag niet in revanche te namen voor de enige nederlaag (3-0) die het deze competitie leed. Tegen Veendam 1894 werd het een 1-1 gelijkspel. Na een minuut of 25 in de tweede helft kwam Nieuw Balinge op voorsprong door een doelpunt van Roy ten Cate. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want in tegenaanval die erop volgde was het Armin Sabic die de gelijkmaker binnen schoot.

Lo Dijkstra

 

Na afloop had iedereen wel vrede met de uitslag. In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij, maar na rust zette Nieuw Balinge meer druk, kreeg kansen, maar verzilverde er slechts één. Zoals gezegd was Veendam 1894 in de eerste helft de betere. Zeker in het eerste half uur mocht de thuisclub van geluk spreken dat er geen doelpunt viel. De gasten kregen namelijk een paar prima kansen. Of door geschutter van de voorwaartsen of door uitstekende reacties van doelman Rick Kalsbeek bleef het scorebord leeg. Nieuw Balinge had het zichtbaar moeilijk met de tactiek van Veendam 1894, want de Veendammers voetbalden fel en gingen voor iedere bal. Nieuw Balinge daarentegen speelde te gehaast en daardoor erg slordig. Het gevolg was dat het voetbal maar matig was. Dat de Groningers kansen kregen was logisch, maar die waren aan Armin Sabic en Kenny Slagter niet besteed. Voor Nieuw Balinge kwam Richard van de Bosse net een voet tekort om harde voorzetten van Tom Wielink en Erwin Smale in het doel te werken. De beste redding van Rick Kalsbeek was na een klein half uur toen Sabic alleen voor de doelman van Nieuw Balinge verscheen, maar deze redde uitstekend. Meer dan de 0-0 bij rust zat er voor de thuisclub beslist niet in.

 

In de tweede helft werd het een compleet andere wedstrijd. Nu was het thuisclub die veel strijd liet zien. Met veel enthousiasme en veel beter voetbal dan voor rust zette het Veendam vast op eigen helft. Het werd een compleet voetbalgevecht, waarvan het publiek hoorbaar genoot. Nieuw schiep zich kansen, Eerst was het Richard van de Bosse die een uitstekende kopkans kreeg hij de bal verdween niet in het doel, vervolgens schoot Erwin Smale een vrije trap ongelooflijk hard in, maar doelman Rob Olijve stond op de goede plaats en ook hierna kregen opnieuw Van de Bosse en Richard Kats goede mogelijkheden. Het wachten leek op een treffer, en die kwam er ook. Uit een corner van Erwin Smale was het Roy ten Cate die fraai koppend zijn ploeg op voorsprong zette. Misschien nog met het hoofd in de wolken en de gedachten al bij een mogelijke overwinning ging Nieuw Balinge verdedigend in de directe tegenaanval volop in de fout, waardoor Armin Sabic de 1-1 scoorde. Nieuw Balinge zette hierna nog wel een keer aan, maar Veendam bleef vrij eenvoudig overeind.

 

 

Man van de wedstrijd: Rick Kalsbeek.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Rick Kalsbeek, Rick Wielink, Richard van de Bosse, Roy ten Cate, Jari Jager, Tom Wielink, Chris Schutte, Erwin Smale, Marc Schutte (Richard Kats), Damian Kroezen en Dennis Tump.

 

 


Geplaatst op 14 april 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign