SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge thuis nipt met 0-1 onderuit tegen Veendam 1894

Nieuw Balinge – Voor het eerst sinds 3 december stond Nieuw Balinge aan het eind van de wedstrijd met lege handen. Veendam 1894 klopte de thuisclub in de laatste minuten van een enerverend duel, waarin Nieuw Balinge veel meer kansen kreeg dan de gasten, maar er niet in slaagde de bal in het doel te krijgen.

 

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisclub ging fel van start, maar ook Veendam beet van zich af. De kansen die ontstonden waren echter voor de thuisclub, maar onder meer Chris Schutte en Richard Kats schoten hard naast of over. Spits Jordy Kats was even later dichtbij een treffer, maar ook hij schoot over. Het spel werd na deze beginfase er niet beter op. Met name de thuisclub had moeite met het vinden van elkaar, waardoor het erg rommelig werd. Veendam hield het tempo nog wel hoog, maar schiep zich niet echte mogelijkheden. Doelman Van Zwol bleef dan ook eenvoudig overeind. Hij werd bovendien uitstekend ondersteund door zijn verdediging, waarin de jeugdige Jarie Jager een prima wedstrijd speelde en regelmatig voor de nodige lucht zorgde. Kwint bracht met Gerben Koekoek en Rick Deuten nog verse krachten in waardoor de druk toch nog iets meer opgevoerd werd. Die druk van de thuisclub kwam ook tot uiting in het aantal van zeven corners die Nieuw Balinge mocht nemen. Uit de drie die de Groningers kregen was het Devran Baydar die een paar minuten voor tijd vanuit het niets de 0-1 inschoot.

 

Nieuw Balinge, dat al lange tijd ongeslagen was, zette nog een keer goed aan en legde Veendam het vuur na aan de schenen. Volgens de man in het zwart gebeurde dat iets te fel, waardoor de thuisclub nog twee keer een gele prent moest incasseren. Een doelpunt maken lukte echter niet, waardoor het verrlies een feit was. Vermeldenswaard is nog dat de jeugdige Jorn Askes de laatste minuten zijn competitiedebuut maakte.

 

De opstelling van Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink (Rik Deuten), Christiaan Kats (Jorn Askes), Gerben Hurink, Tom Wielink, Richard Kats, Gerjan Koekoek, Chris Schutte, Jarie Jager, Michel Kroezen en Jordy Kats (Gerben Koekoek)

 

Man van de wedstrijd: Jarie Jager.


Geplaatst op 19 maart 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign