SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

 

Nieuw Balinge pakt thuis de punten tegen VCG

 

Nieuw Balinge  In een aardige derby pakte Nieuw Balinge thuis de winst op streekgenoot VCG. De ploeg uit Geesbrug bleef lang in het spoor van de thuisclub, maar moest uiteindelijk met 4-2 het hoofd buigen. Bij Nieuw Balinge vestigde topscorer Dennis Tump maar weer eens de aandacht op zich door drie van de vier treffers voor zijn rekening te nemen.

 

VCG bleek zaterdagmiddag een heel andere ploeg dan in de eerste competitiehelft. Maar liefst drie spelers, waaronder Raymond Benjamins en Jordy de Vries, waren na de winterstop speelgerechtigd en dat deed de ploeg goed. Het was ook VCG dat de eerste twintig minuten het spel min of meer dicteerde. Nieuw Balinge voetbalde chaotisch, combineerde slecht en verdedigde matig. De gasten kwamen daarentegen een paar keer dichtbij doelman Rick Kalsbeek van Nieuw Balinge, maar die hield zijn doel nog schoon. De beste kans voor de thuisclub kreeg Dennis Tump, maar in kansrijke positie trof hij geen doel.

Bij de eerste de beste echte scoringskans voor VCG was het meteen raak. Sander van Veen werd door Andy Kreeft op rechts weggestuurd, klopte tegenstander Jari Jager op snelheid en schoof beheerst het leer in het doel. Dit keer rechtte de ploeg vrij snel de rug, want na een vloeiende combinatie bracht Richard van den Bosse de bal bij Dennis Tump die met dit buitenkansje wel raad wist en de gelijkmaker op het bord zette. VCG had pech dat even later een schot van Patrick Kreeft via de lat geen doel trof. Dat gelukje was voor de thuisclub het sein om voor de rust nog eens aan te zetten. Het leidde een paar minuten voor de thee tot de 2-1 toen Damian Kroezen uit de draai raak schoot.

Na rust was Nieuw Balinge de bovenliggende partij. VCG voetbalde wat minder en schiep zich niet veel kansen meer. De gastheren leefden juist in deze fase verder op. Mede door het inbrengen van Marc Schutte werd het gevaarlijker. Schutte schiep zich enkele kansen, maar hij wist deze niet te verzilveren. Wel haalde hij enigszins zijn gram door Dennis Tump na een minuut of twintig vrij voor doelman Sok te zetten, die vervolgens simpel gepasseerd werd.

Nieuw Balinge had de gewenste voorsprong van twee doelpunten, maar lang kon het hier niet van genieten. Na dik een half uur was het namelijk Sander van Veen die zijn tweede treffer aan liet tekenen en het verschil weer tot één terugbracht. In de laatste minuten was het toch Nieuw Balinge dat, op basis van het overwicht uiteindelijk terecht, de winst met 4-2 naar zich te trok toen Dennis Tump zijn derde van de middag maakte.

Man van de wedstrijd: Michel Kroezen

Opstelling: Rik Kalfsbeek, Michel Kroezen, Jari jager, Chris Schutte (Mark Schutte), Tom Wielink (Roy ten Cate), Erwin Smale, Dennis Tump, Gerjan Koekoek, Damian Kroezen, Richard Kats en Richard van de Bosse.

 


Geplaatst op 3 febriari 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign