SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Derby Nieuw Balinge tegen Tiendeveen waar spektakelstuk

 

Nieuw Balinge In een waar spektakelstuk dat opgevoerd werd door twee ploegen die nauwelijks iets voor elkaar onder deden en beide volop voor de winst gingen, was het publiek uiteindelijk de grote winnaar. Toen de kruiddampen opgetrokken waren prijkte er een 4-4 uitslag op het scorebord en daar kon iedereen wel vrede mee hebben. Tiendeveen nam een 0-2 voorsprong, Nieuw Balinge knokte zich terug tot 2-2, de gasten zorgden voor 2-3 waarna de thuisclub twee keer scoorde en met de 4-3 voorsprong het einde leek te halen. Het was echter Roy Beekelaar die vlak voor tijd uit een vrije trap de eindstand op 4-4 bepaalde.

 

Wanneer de derby tussen Nieuw Balinge en Tiendeveen maatgevend is voor de rest van de wedstrijden van beide streekgenoten, dan is het genieten geblazen voor hun supporters. Want wat een vermakelijke wedstrijd werd erop het veld gelegd. Kansen over en weer, veel doelpunten en volop strijd. De rustig leidende scheidsrechter Reinders toonde zeven gele kaarten, maar die waren niet voor zware overtredingen.

 

De opmaat beloofde veel goeds, want in de eerste minuten was het eerst Hans Bakker die voor Tiendeveen in kansrijke positie naast schoot, terwijl aan de andere kant Chris Schutte een voorzet van Damian Kroezen net niet in kon koppen. Schutte kreeg in het eerste kwartier nog twee mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Dat kwam ook omdat Sander Lubbers van de gasten met verve zijn doel bewaakte. Dat deed ook Rick Kalsbeek van de thuisclub die na ruim een kwartier met het nodige geluk zijn doel schoon hield toen Jeffrey Boxma hem met een inzet testte.

 

Het spel golfde in deze fase op en neer en de paar honderd bezoekers kwamen soms ogen tekort om alles te kunnen volgen. Tiendeveen kwam na de eerste twintig minuten beter in de wedstrijd en illustreerde dat met enkele goede mogelijkheden voor Boxma en Ismaël Ucan. Diezelfde Boxma moest even later, na een vervelende botsing met Rick Wielink het veld verlaten met een ogenschijnlijk zware blessure. Na ruim een half uur deed Nieuw Balinge iets terug toen Dennis Tump twee keer kansrijk was, beide inzetten werden door Lubbers uitstekend gepareerd. Alles leek erop dat met een dubbel blanke stand gepauzeerd zou worden, maar nadat een vrije trap van Roy Beekelaar niets opleverde, Ismaël Ucan er ook niet in slaagde Rick Kalsbeek te passeren was het in de laatste seconden de ingevallen Yusuf Ucan die met een intikker de 0-1 op het bord zette.

 

De tweede helft was nog maar koud begonnen toen Tiendeveen via Ucan de voorsprong zelfs verdubbelde en, zo het leek, de thuisclub de genadeklap toediende. Dit pakte echter geheel anders uit. Er ontspon zich een duel waar iedereen volop van genoot en die tot de laatste seconde ongelooflijk spannend was. Na de 0-2 was het namelijk Nieuw Balinge dat geconcentreerd en met goed voetbal de aanval zicht. Eerst verzuimde Ismaël Ucan de 0-3 te laten noteren, waarna de roodhemden die de achterstand verkleinden. Nadat Dennis Tump net niet tot scoren kwam, was het Damian Kroezen die voor Nieuw Balinge op fraaie wijze het eerste doelpunt in de vierde klasse maakte. Daarmee was de koek nog lang niet op, zo bleek in de laatste twintig minuten. De net ingevallen Berend Aalvanger zorgde met het nodige geluk voor de gelijkmaker, maar nog geen minuut later nam Tiendeveen andermaal een voorsprong na een zondagsschot van Hans Bakker. De mooiste treffer moest toen nog komen en die kwam uit de koker van Nieuw Balinge. Na een soepel lopende combinatie over links werd een schitterende voorzet van Rick Wielink op sublieme wijze met binnenkant voet door Erwin Smale naar de 3-3 afgerond. Het werd voor Nieuw Balinge nog mooier toen Dennis Tump, na een overtreding binnen de zestien, vanaf elf meter aan mocht leggen. Met een droge knal leek hij zijn ploeg, bij het debuut in de vierde klasse, naar de volle winst te schieten. In de laatste minuten stak Roy Beekelaar daar vanuit een fraaie vrije trap een stokje voor. Daarmee kwam er een einde aan een wedstrijd zonder verliezers en alleen maar winnaars kende. Behoudens Jeffrey Boxma die met een knieblessure waarschijnlijk lang uit de roulatie is.

 

Man van de wedstrijd: Tom Wielink.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Rick Kalsbeek, Rick Wielink, Gerjan Koekoek, Richard van de Bosse. Tom Wielink, Dennis Tump, Arjan van Santen  (Berend Aalvanger), Damian Kroezen,  Chris Schutte, Jordy Kats  (Richard Kats) en Erwin Smale.


Geplaatst op 22 september 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign