SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

Puntendeling Nieuw Balinge tegen koploper in spektakelstuk

 

Nieuw Balinge De ontmoeting tussen Nieuw Balinge, de nummer twee in de vijfde klasse en koploper SC Angelslo werd een gedenkwaardige. Het duel had alles in zich wat het voetbal zo aantrekkelijk kan maken. Beide ploegen boden het talrijke publiek strijdlust, onverzettelijkheid, emotie en ook nog eens zes doelpunten. Voor velen een wedstrijd om niet gauw te vergeten.

 

Nieuw Balinge stond behoorlijk gehavend aan de aftrap. Juist in deze belangrijke wedstrijd moest trainer Roeland Kwint het zonder vier vaste krachten doen. Om verschillende redenen ontbraken Tom Wielink, Michel Kroezen, Damian Kroezen en Roy ten Cate. Uiteraard had dit invloed op het spel, maar vervangers als Marc Schutte en Martin Pol kweten zich op bijzondere wijze van hun taak.

Het duurde zaterdag even, maar na de twintigste minuut boeide het treffen tussen Nieuw Balinge en SC Angelslo elke minuut. De gasten hadden wellicht het net iets betere veldspel en speelden wat volwassener, maar de thuisclub deed weinig voor de Emmenaren onder. De beginfase was voor Nieuw Balinge, maar gevaarlijk werd het niet echt. Na wat kleine kansjes voor Dennis Tump en Marc Schutte was het aan de andere meteen raak. Uit een vrije trap kopte de boomlange verdediger Haso Grazlic goed in. De roodhemden toonden zich niet onder de indruk. Nadat een vrije trap van de uitblinkende Erwin Smale net geen doel trof was het even later wel raak. Richard Kats legde de bal breed op de inkomende Tump die vanaf zeker vijfentwintig meter op schitterende wijze in de linker bovenhoek scoorde. De 1-1 was in deze fase beslist verdiend. Daar bleef het in de eerste helft bij.

De tweede helft was een waar spektakelstuk. Beide ploegen gooiden alles op de aanval. Het gevolg hiervan was drie kwartier zeer aantrekkelijk voetbal. Het was Angelslo dat in de tweede helft de scoorde verhoogde. Dat gebeurde opnieuw door Haso Grazlic, die een grabbelende doelman Kalsbeek te snel af was, 1-2. Het antwoord van Nieuw Balinge liet opnieuw niet lang op zich wachten. Vanaf rechts gaf Marc Schutte de bal hard voor op Richard Kats die de 2-2 gelijkmaker op het scorebord toverde. Even later leek Nieuw Balinge op voorsprong te komen, maar de inzet van Tump werd van de lijn gehaald. Hierna was het Angelslo dat voor de derde keer op voorsprong kwam toen  van buiten de Gezim Luliestien een ogenschijnlijk houdbaar schot los liet, 2-3. Nog was Nieuw Balinge niet verslagen. In de slotfase drong de thuisclub aan, forceerde corners en vrije schoppen, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. Pas in blessuretijd was het Dennis Tump, wie anders, die met een droge knal een afgeslagen bal tot doelpunt promoveerde. Hoewel Nieuw Balinge even later zelfs nog de winst had kunnen pakken, bleef het bij de terechte 3-3.

Man van de wedstrijd  Dennis Tump.

 

Het was jammer dat scheidsrechter Driessen uit Genemuiden de wedstrijd niet goed aanvoelde. Hij gaf onnodig maar liefst zeven spelers een gele prent, als waren het Sinterklaascadeautjes

 

Opstelling: Rik Kalsbeek, Jari Jager, Rick Wielink, Gerjan Koekoek, Richard van de Bosse, Erwin Smale, Martin Pol (Jordy Kats), Chris Schutte, Marc Schutte (Denny Salomons), Richard Kats en Dennis Tump. 


Geplaatst op 1 december 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign