SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge verliest thuis onnodig van Pesse

 

Lo Dijkstra

 

Nieuw Balinge – Pesse zorgde zaterdag voor een verrassing door Nieuw Balinge in eigen huis te verslaan. In een wedstrijd met de nodige emoties trokken de gasten met 1-2 aan het langste eind. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisclub een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de anders ze trefzekere Gerjan Koekoek miste een strafschop.

 

Beide ploegen ontliepen elkaar gedurende de negentig minuten maar weinig. Alleen wat betreft kansen was Nieuw Balinge de bovenliggende partij. Het vizier bij de voorwaartsen ontbrak zaterdag bijna volledig. Al na drie minuten kreeg Michel Kroezen een prima kans, maar zijn kopbal ging net over het doel van Pesse. Een paar minuten later was dezelfde Kroezen opnieuw gevaarlijk, maar nu verdween het leer naast het doel. Gerjan Koekoek kreeg ook nog een mogelijkheid, maar ook dat leverde niets op. Na een minuut of twintig kwam Harry Hurink van Nieuw Balinge lelijk ten val, waarna hij het veld moest verlaten. In het ziekenhuis bleek hij een sleutelbeen gebroken te hebben. Hij werd vervangen door Jordi Kats. Uit het niets viel vervolgens de 0-1. Na een corner werd invaller doelman Bram Prins bij de eerste paal gepasseerd. Wie als laatste de bal aanraakte werd niet duidelijk. Zijn collega doelman Peter Loopers hield zijn doel tot dat moment vakkundig schoon. Vlak voor rust moest ook hij echter capituleren. Nieuw Balinge kreeg een vrije trap, normaliter een kunstje voor Gerjan Koekoek, maar dit keer was het Jarie Jager die de bal plotseling fraai inschoot.

Na de thee startte Nieuw Balinge opnieuw sterk. Gerjan Koekoek nam dit keer wel een toegekende vrije schop, maar trof opnieuw geen doel. Ook hierna had Nieuw Balinge het iets betere van het spel. De ploeg kreeg mogelijkheden, maar zoals gezegd stonden de vizieren niet op scherp. Door het aandringen van de thuisclub kreeg Pesse af en toe de kans snel uit te komen. Tot twee keer toe moest doelman Prins handelend optreden, maar hij deed dat bekwaam. De wedstrijd leek een ‘bloedend’ einde te krijgen, maar in het laatste kwartier sloeg de vlam alsnog in de pan. Eerst kreeg Pesse onterecht een strafschop toegekend die door Arnoud Vos in een treffer werd omgezet. Vijf minuten voor tijd kreeg Nieuw Balinge eveneens een strafschop en kreeg doelman Loopers rood voorgeschoteld. Gerjan Koekoek zette zich achter de bal, maar waar hij anders verwoestend uit zou halen probeerde hij dit keer de bal met gevoel in de kruising te leggen, maar hij raakte slechts de lat. Daarmee behaalde Pesse een benauwde overwinning 1-2 overwinning.

 

Man van de wedstrijd: Jarie Jager.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Bram Prins, Harry Hurink (Jordie Kats), Gerben Koekoek, Christiaan Kats (Gerben Hurink), Gerjan Koekoek, Jarie Jager, Michel Kroezen (Rick Deuten), Richard v.d. Bosse, Richard Kats, Tom Wielink en Chris Schutte.

 


Geplaatst op 1 april 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign