SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Winst voor Nieuw Balinge ondanks matig voetbal

Nieuw Balinge In de thuiswedstrijd tegen Damacota behield Nieuw Balinge haar ongeslagen status. De gasten uit Nieuw Pekela werden met 6-2 verslagen. Toch heerste er na afloop terecht geen jubelstemming. De reden was het vertoonde spel dat vooral in de eerste helft niet geweldig was. Ook dit keer was een sterke beginfase van de tweede helft beslissend, want toen scoorden de gastheren binnen enkele minuten twee keer.

 

Omdat Nieuw Balinge slapjes begon was de eerste kans voor Damacota. Deze leverde echter niets op. Ook de geweldige kans die Dennis Tump even later had voor Nieuw Balinge resulteerde niet in de voorsprong. De grootste kans was nog voor Michael Boers, die na slecht uitverdedigen van de thuisclub, een vrije schietkans kreeg maar hij trof geen doel. Sta in de weg bij een aantal uitstekende mogelijkheden voor Nieuw Balinge was doelman Jeroen Nicolai. Deze leek een onneembare vesting te verdedigen. Na een kleine twintig minuten werd hij echter toch verslagen. Erwin Smale gaf de bal op Richard van de Bosse die op zijn beurt een prima voorzet gaf die door Richard Kats doeltreffend ingekopt werd. Erg lang kon de thuisclub niet van deze voorsprong genieten. Opnieuw door matig verdedigend werk in de Nieuw Balinger defensie was het Arjan Wubs die de gasten plotseling op gelijke hoogte bracht, 1-1. Meer verdiende Nieuw Balinge in deze fase ook niet. De ploeg had het lastig met de snelle buitenspelers van Damacota en opbouwend werd te snel en te vaak de lange bal gehanteerd. Toch zou Nieuw Balinge met een voorsprong gaan rusten. Nadat Damacota bij een corner gevaarlijk was, kwam Nieuw Balinge snel uit. De bal belandde bij Richard Kats die met een fraaie lob zijn tweede doelpunt aan liet tekenen.

 

Net als in beide voorgaande wedstrijden besliste Nieuw Balinge de wedstrijd in feite in de eerste minuten na de pauze. De spelers stonden koud op het veld toen Richard Kats de bal naar Dennis Tump schoof. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en bouwde de voorsprong uit naar 3-1. Toen hij twee minuten later opnieuw doel trof, was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Dat bleek ook uit het vertoonde spel, want er volgde een periode met matig voetbal.  Damacota kon niet zoveel uitrichten en Nieuw Balinge wist dat de buit binnen was. De doelpuntenhonger van Dennis Tump was echter nog niet gestild. Hij mocht, nadat de sterk spelende Damian Kroezen binnen de zestien onderuit gehaald was, vanaf elf meter aanleggen. Hij faalde niet, waarmee hij zijn derde doelpunt liet noteren. En nog was hij niet klaar, want vijf minuten later maakte hij zijn vierde en daarmee de zesde voor zijn ploeg. Nadat Roy ten Cate net niet kon scoren, werd de 6-2 eindstand bepaald door Michael Boers.

 

De opstelling van Nieuw Balinge: Rick Kalsbeek, Gerjan Koekoek, Jarie Jager, Michel Kroezen, Erwin Smale (Gerben Koekoek), Tom Wielink, Chris Schutte (Roy ten Cate), Richard Kats (Mike Doldersum), Dennis Tump, Damian Kroezen en Richard v/d Bosse.

 

Man de wedstrijd: Erwin Smale.

 


Geplaatst op 14 oktober 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign