SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge overtuigend langs BSVV

2-0 overwinning valt veel te laag uit

 

Nieuw Balinge De 2-0 overwinning die Nieuw Balinge op BSVV boekte viel te laag uit. De thuisclub speelde lange tijd met één en het laatste half uur zelfs met twee man meer. De kansen werden echter niet benut. BSVV was na de vroege treffer van Richard van de Bossche compleet de weg kwijt. Het gevolg een aantal gele en zoals gezegd ook twee rode prenten.

 

De gasten begonnen sterk. Vooral Calvin Kunstman en Kaji Mohammed zorgden voor het nodige gevaar. Nieuw Balinge had het lastig met het snelle en felle voetbal van BSVV en kon daar niet zo veel tegenover stellen. Na tien minuten veranderde dat beeld compleet. Een aanval over rechts bracht de bal bij Erwin Smale, die met een strakke voorzet Richard van de Bosse bereikte. Deze kopte de bal met een zweefduik schitterend in de bovenhoek. Dat was het sein voor Nieuw Balinge de schroom van zich af te gooien. Met goed verzorgd combinatiespel werd het doel van Melvin van de Broek gezocht. Het resulteerde in een aantal prima mogelijkheden. Eerst schoot Dennis Tump over, waarna hij even later de 2-0 leek binnen te knallen, maar dit gebeurde volgens de uitstekend leidende Pascal Sanders vanuit buitenspelpositie. Het bleek uitstel van executie, want vier minuten later maakte Tump, na een handsbal van BSVV, vanaf de elf meterstip geen fout. BSVV was totaal van slag en dat had de nodige frustratie tot gevolg. Halid Berbic was hiervan het eerste slachtoffer. Na vervelend commentaar kreeg hij zijn eerste gele prent en toen hij een paar minuten later een al te duidelijke schwalbe tevoorschijn toverde kreeg hij zijn tweede en ook de rode kaart van de zeer consequent leidende Sanders. Nieuw Balinge leek hierna te gaan profiteren van de numerieke meerderheid, maar voor echt gevaar zorgde de ploeg van de nieuwe trainer Erik Eefting niet. Nadat Koen Bruinsma voor de gasten nog een kansje kreeg en ploeggenoot Martijn Hemmes ook een gele kaart veroverde, werd de kleedkamer opgezocht.

 

De tweede helft was, tegen de verwachting in, het aanzien nauwelijks nog waard. BSVV kon niet beter en Nieuw Balinge wist zich niet echt raad met het feit dat het een speler meer had. Dat werd er niet beter op toen Kaji Mohammed na ruim een kwartier ook nog uit het veld werd gestuurd. Hij kreeg direct rood na een ontolereerbare uitval naar supporters van de thuisclub. Na dit vervelende voorval drong Nieuw Balinge wel aan. De ploeg kreeg via onder meer Jordy Kats, Damian Kroezen en Chris Schutte volop mogelijkheden, maar slaagde er niet meer in de marge te vergroten. Dennis Tump was met een schot tegen de binnenkant paal er nog het dichtste bij. De winst kwam bij de ploeg die er ook veruit het meeste aanspraak op kon maken.

 


Geplaatst op 8 september 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign