SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuwe Balinge pakt eerste overwinning uit bij SJS

 

Stadskanaal – In de uitwedstrijd tegen SJS pakte debutant Nieuw Balinge de eerste seizoensoverwinning. In een matig duel, waarin de kansen schaars waren, werd het 0-2 door doelpunten van Jarie Jager en Dennis Tump.

 

Beide elftallen konden de drie punten uitstekend gebruiken. SJS had tot nu toe één wedstrijd gewonnen, terwijl Nieuw Balinge door het gelijke spel tegen Tiendeveen er nog maar eentje had. Misschien mede door de spanning werd het geen beste wedstrijd. De Drentse gasten waren beter bij de les dan een week eerder bij Vitesse, de wedstrijd die met 4-1 verloren ging. In de eerste helft deden de acteurs weinig voor elkaar onder. Nieuw Balinge had na een kwartiertje de pech dat het de creatieve Damian Kroezen al moest missen met, naar het zich liet aanzien, een vervelende enkelblessure. Jarie Jager was zijn vervanger. De kansen waren voor de twee teams op één hand te tellen. Dit betekende dat zowel Rick Kalsbeek van Nieuw Balinge als zijn collega Brian de Jong nauwelijks in actie hoefde te komen.

 

Gelukkig voor de toeschouwers wijzigde dat beeld zich in de tweede helft iets ten goede. De eerste keer dat Kalsbeek handelend op moest treden was toen Gerjan Koekoek bijna zijn eigen doelman passeerde. Even later zorgde Erwin Smale gevaar voor het doel van SJS, toen hij een vrije trap net naast schoot. Aan de andere was het Jan Springer van de gastheren die, eveneens uit een vrije trap, net niet tot scoren kwam. Langzaam maar zeker kreeg Nieuw Balinge het middenveld in handen en dit betekende dat er meer vooruit gedacht kon worden. Dit mondde onder meer uit in een schot van Chris Schutte dat door De Jong gestopt werd. Even later was het dan toch raak. Een vlot lopende combinatie tussen Dennis Tump en Berend Aalvanger bracht de bal bij de hard werkende Jarie Jager die deze kans niet voorbij liet gaan en de 0-1 aantekende. SJS kon ook hierna niet echt een vuist maken en schiep zich dan ook haast geen kansen. Nieuw Balinge besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd door nog een keer te scoren. De ingevallen Roy ten Cate speelde de bal op fraaie wijze naar Dennis Tump die vervolgens zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen schoot, 0-2. Daarmee was de koek op en kon Nieuw Balinge terecht drie punten op het conto bijschrijven.

 

Opstelling: Rick kalfsbeek, Gerjan koekoek, Richard Kats, Richard v.d. Bosse, Tom Wielink, Dennis Tump, Damian Kroezen (Jarie Jager/Roy ten Cate), Chris Schutte, Berend Aalvanger, Erwin Smale en Rick Wielink.

 

 

 

 

 

 


Geplaatst op 6 oktober 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign