SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

Ook Nieuw Balinge krijgt Angelslo niet op de knieën

 

Emmen Ook Nieuw Balinge is er niet in geslaagd om SC Angelslo te verslaan. Het werd na een 1-0 ruststand een geflatteerde 4-0 overwinning voor de Emmenaren die meteen de kampioensvlag konden hijsen. In de eerste gelijkopgaande helft deden beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder. Jammer genoeg speelde scheidsrechter Kuipers een bedenkelijke hoofdrol door overdreven veel gele kaarten te trekken. Dat gebeurde soms om onbenullige overtredingen en op het moment dat hij, al na vier minuten spelen, een rode prent had moeten tonen gaf hij niet thuis. Het werd niet eens geel. Aan de andere kant werd Richard van de Bosse na nog geen half uur spelen uit het veld gestuurd na twee snel gegeven gele kaarten.

 

Erg consequent was de fluitist uit Assen zaterdagmiddag niet. Maar om nu de nederlaag van Nieuw Balinge daar aan op te hangen gaat te ver. De thuisclub was vooral in de tweede helft veel beter en scoorde binnen zeven minuten drie keer. Nieuw Balinge had het in die periode met tien spelers te moeilijk. Daar kwam nog bij dat Damian Kroezen in de eerste helft geblesseerd uitviel met, na later in het ziekenhuis bleek, een gebroken pols.

 

Het zat de gasten dus niet echt mee. In de beginfase deed de ploeg echter wel degelijk goed mee. Al na vier minuten brak Erwin Smale op links door toen hij onderuit geschopt werd. Waar rood op zijn plaats was, volstond de leidsman met een vrije trap. Ook hierna zat Nieuw Balinge aanvallend beter in de wedstrijd en accentueerde dat met twee vrije trappen van Erwin Smale, die beide keren geen doel trof. Na een klein kwartier leek de beloning aanstaande toen Dennis Tump de bal op de zestien met de buitenkant rechts in krulde. Hij trof echter slechts de paal. Pas na twintig minuten kreeg doelman Rick Kalsbeek een eerste schotje op doel. Vervolgens zette de thuisclub de zenuwen aan de kant. Bij winst kon er namelijk feest gevierd worden en dat besef leidde in de 24ste minuut tot de 1-0 door Ali Arslan. Hij kreeg de bal in de diepte aangespeeld en verschalkte Kalsbeek bekwaam.

Nieuw Balinge zette hierna aanvallend aan. Het was opnieuw Smale die er tussenuit leek te kunnen gaan, maar ook dit keer werd hij onderuit geschoffeld. Dit leverde terecht een gele kaart op. Na oponthoud vanwege het uitvallen van Damian Kroezen en een makkelijk gegeven gele kaart voor Richard Kats, was het opnieuw de lastig af te stoppen Smale die met een enorme knal het doel net niet het doel trof. Na de rode kaart voor Richard van de Bosse, speelde Nieuw Balinge in feite een kansloze wedstrijd. Toch kon de aanhang van de roodhemden een paar minuten voor rust toch bijna voor de gelijkmaker juichen toen Richard Kats een enorme kans kreeg, maar hij was net niet bij machte de bal in het doel te krijgen.

 

In de tweede helft was het wachten op de beslissende treffer voor de thuisclub. Die kwam er na een klein kwartier toen Rick Zondag de 2-0 aan liet tekenen. Twee minuten later was het helemaal klaar toen dezelfde Zondag ook de 3-0 maakte. Invaller Dragan Sladakovic bepaalde de eindstand even later op 4-0. Nieuw Balinge wisselde nog een paar keer en kreeg zelfs nog een strafschop nadat Erwin Smale maar weer eens onderuit gehaald was. Het paste in het scenario dat Chris Schutte vervolgens zijn inzet knap gekeerd zag door doelman Jarno Brands. Beide ploegen geloofden het hierna wel. Na het laatste fluitsignaal kon er terecht feest gevierd worden door de thuisclub. Voor Nieuw Balinge rest de mogelijkheid om via de nacompetitie promotie te af te dwingen.

 

Man van de wedstrijd: Erwin Smale.

 

Opstelling: Kalsbeek, Van de Bosse, Koekoek, Ten Cate, Jager (R. Kroezen), T. Wielink, C. Schutte, R. Kats, Tump (R. Wielink) en D. Kroezen (M. Schutte).

 


Geplaatst op 21 april 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign