SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

SV Nieuw-Balinge -Wildervank  9-2

Nieuw Balinge Het elftal van Roeland Kwint begon sterk aan de wedstrijd tegen Wildervank. Al in de tweede minuut was het raak toen Erwin Smale een vrije trap om de muur binnen schoot. Je zou denken dat Nieuw Balinge, gesterkt door deze vroege voorsprong, de gasten uit Groningerland snel op de knieën zou krijgen, maar dat liep eventjes anders. Een diagonaal schot van Aieko Folkers scheerde namelijk maar rakelings voorlange het doel van Nieuw Balinge. Dezelfde Folkers was even later heel dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof de uitstekende uit zijn doel komende Rick Kalsbeek op zijn weg. Nieuw Balinge had bij het vergroten van de voorsprong de hulp van de gasten nodig, want een terugspeelbal naar doelman Jesse Bleeker stuiterde vlak voor hem op waardoor hij volledig over de bal trapte. Deze meevaller was voor Nieuw Balinge het sein om er eindelijk meer werk van te maken. De ploeg schiep zich hierna kans op kans. De tweede die Dennis Tump kreeg, was meteen ook raak. Bijna vanaf de middenlijn slalomde hij door de defensie van Wildervank en alleen voor de doelman maakte hij geen fout en schoof de 3-0 binnen. Ondanks deze voorsprong waren de gasten niet van zins zich te verschuilen en dat resulteerde na een half uur in de onverwachte 3-1 van de voet van Frank Looijnga. Vijf minuten voor rust werd een doelpunt van Tump onterecht afgekeurd, maar twee minuten vond een doelpunt van Richard Kats wel  genade in de ogen van de scheidsrechter waarmee de stand op 4-1 kwam. Dat bleek nog niet de ruststand, want in de allerlaatste seconden van de eerste helft was het Dennis Tump die nog een keer doel trof en voor de 5-1 zorgde.

Na de thee bouwde de thuisclub direct de voorsprong uit naar 6-1. De uitstekend spelende Chris Schutte kreeg een door Dennis Tump geblokkeerde bal voor de voeten en met een geweldig knap schot trof hij vanaf meer dan twintig meter doel. Wildervank kon in deze tweede helft niet veel goed voetbal op de grasmat leggen. Het elftal dat Nieuw Balinge thuis knap op 2-3 hield kwam er niet aan te pas. Maikel van Vliet schoot nog een keer van ver net naast, maar daar bleef het vooreerst bij. Nieuw Balinge daarentegen voerde de score verder op. Eerst was het Dennis Tump die zijn derde van de middag maakte en daarna was het de beurt aan Richard Kats die een schitterende voorzet van Rick Wielink fraai tot doelpunt promoveerde. Door een slordigheidje in de verdediging van de thuisclub zorgde Ruben Norder tussendoor nog voor de 8-2, waarna Dennis Tump hard, hoog en zuiver de eindstand op 9-2 bepaalde. Trainer Kwint gebruikte gedurende de tweede helft al zijn drie wissels, waardoor Floris Seidel, Gerben Koekoek en Dennis Kroezen ook hun minuten pakten.

Man van de wedstrijd: Chris Schutte.

Opstelling: Rick Kalsbeek, Rick Wielink, Michel Kroezen, Gerjan Koekoek, Roy ten Cate, Gerjan Koekoek, Richard v.d. Bosse (Gerben Koekoek), Richard Kats , Erwin Smale (Floris Seidel), Chris Schutte, Dennis Tump (Dennis Kroezen) en Jarie Jager.

 


Geplaatst op 13 mei 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign