SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge wint opnieuw met forse cijfers

 

Nieuw Balinge Net als vorige week behaalde Nieuw Balinge een forse overwinning. Tegenstander Mussel, vorig jaar nog goed voor een plaats bij de beste drie, werd regelmatig zoek gespeeld en mocht uiteindelijk blij zijn dat de uitslag niet nog hoger uitviel. Na een 1-1 ruststand sloeg de thuisploeg in het eerste kwartier na de thee keihard toe en scoorde het drie keer.

 

De parallellen met de wedstrijd tegen VCG Geesbrug vorige week waren niet moeilijk te leggen. In de eerste 45 minuten creëerde Nieuw Balinge zich andermaal veel kansen, maar in de afwerking zat te weinig overtuiging. Dat begon al na een paar minuten toen Dennis Tump zijn kopbal net over zag gaan. Toch werd er gescoord. Een eindje over de middenlijn begon rechterverdediger Richard van de Bosse aan een indrukwekkende solo die hij uiteindelijk afsloot met een doeltreffende uithaal. Hierna kwamen de kansen volop en leek het wachten op meer doelpunten. Maar Dennis Tump, Damian Kroezen (lat) en Erwin Smale zagen hun pogingen stranden. De kansen die Mussel zich schiep bleven beperkt. Rene Brinks was er nog het dichtste bij, maar zijn vrije trap werd ternauwernood door keeper Gerard van Zwol onschadelijk gemaakt. Ook werd een doelpunt van de gasten vanwege buitenspel afgekeurd. Net als vorige week slaagde Nieuw Balinge er aan het eind van de eerste helft niet in de voorsprong vast te houden. Vijf minuten voor rust was het Arjan Raveling die ietwat gelukkig scoorde toen de bal via Van Zwol voor zijn voeten caramboleerde.

 

In de tweede helft stelde het elftal van Roeland Kwint in nog geen tien minuten orde op zaken. Al na vier minuten zorgde de rappe en trefzekere Dennis Tump voor de Nieuw Balinger voorsprong. Nog geen twee minuten later was het spits Richard Kats die zijn goaltje meepikte. Nog weer twee minuten later was het Tump die zijn tweede treffer aan liet tekenen en wat voor eentje. Met de buitenkant voet verschalkte hij doelman Rene Folkers van de gasten in de rechter bovenhoek. Hierna werd de dadendrang van de thuisclub minder en mocht Mussel af en toe het idee hebben weer mee te doen. Veel kansen leverde dat echter niet op. Het was juist Nieuw Balinge dat nog twee keer scoorde. Beide doelpunten kwamen op naam van Chris Schutte. De eerste na een uitstekende pass van Dennis Tump en de tweede na goed samenspel van Damian Kroezen en Erwin Smale. Dat Mussel ook nog een keer scoorde was omdat het een strafschop toegewezen kreeg die door Rene Brinks werd benut. Ook Nieuw Balinge claimde een strafschop, maar het bleef bij een vrije trap die niets meer opleverde. Gezien de veldverhouding een meer dan verdiende overwinning voor Nieuw Balinge.

 

Man van de wedstrijd: Tom Wielink.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Jarie Jager (Mike Doldersum), Gerjan Koekoek, Rick Wielink, Tom Wielink, Richard van de Bosse, Richard Kats (Gerben Koekoek), Dennis Tump, Damian Kroezen, Chris Schutte en Erwin Smale.

 


Geplaatst op 3 september 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign