SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Terecht overwinning Nieuw Balinge tegen VEV  5-0

Nieuw Balinge behaalde een zeer terechte overwinning op VEV. De gasten uit Klazienaveen-Noord, die op de ranglijst een paar plaatsen boven de thuisclub stonden, werden op een 5-0 nederlaag getrakteerd en daarmee kwam de ploeg nog goed weg want Nieuw Balinge kreeg nog wel vijf uitstekende kansen. 

De eerste tien minuten waren een opmaat voor de gehele wedstrijd. In die beginfase kreeg Nieuw Balinge namelijk al drie opgelegde mogelijkheden. De eerste de beste aanval bracht Roy ten Cate in kansrijke positie maar VEV-doleman Henri Nijenkamp redde knap. Ook Richard van de Bosse kwam oog in oog met deze sluitpost en ook hij kon deze niet verschalken. De thuisclub had een vrije trap nodig om de eerste treffer op het scorebord te krijgen. Net als vorige week tegen Pesse, zette Gerjan Koekoek zich achter de bal en ook nu schoot hij de bal onberispelijk en ontzettend hard in het doel. In deze fase stribbelde VEV af en toe nog flink tegen, maar de ploeg werd slechts één keer gevaarlijk, maar Harry Huring voorkwam een mogelijke tegentreffer. Na nog twee dotten van kansen voor Richard van de Bosse en Chris Schutte, was het andermaal Gerjan Koekoek die voor de 2-0 tekende. Ook dit keer deed hij dat vanuit een vrije trap. De thuisclub legde in deze fase al een beter spelletje op de grasmat en dat werd gaandeweg de wedstrijd alleen nog maar nadrukkelijker. Doelpunten bleven, ondanks opnieuw enkele goed mogelijkheden, waaronder voor Tom Wielink, in de eerste helft verder uit. 

Na de thee ging in eerste instantie het spel wat heen en weer en probeerde VEV de schade te beperken. Dat lukte vrij aardig en de ploeg kreeg zelfs ook nog een aardige kans via Erik Foekens, maar Gerard van Zwolle toonde zich sterk in deze situatie. Na een dit kwartier trok de thuisclub het initiatief helemaal naar zich toe. Een logisch gevolg hiervan was dat 3-0 al snel in de lucht hing en die kwam er dan ook. Een corner van Gerjan Koekoek werd door Richard van de Bosse verlengd waarna Roy ten Cate fraai raak schoot. Hierna was het nog maar een eenrichtingverkeer. Nieuw Balinge kreeg vleugels en met goed combinatievoetbal was de vraag alleen nog met hoeveel scores het doelsaldo opgekrikt zou worden. Dat werden er uiteindelijk nog twee. Eerst passeerde Richard van de Bosse doelman Nijenkamp, waarna Jordie Kats de eindstand op 5-0 bepaalde. Een meer dan verdiende overwinning voor Nieuw Balinge, dat na de winst vorige week op Pesse, de weg omhoog gevonden lijkt te hebben. 

Man van de wedstrijd: Gerjan Koekoek.

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink, Roy ten Cate (Rick Deuten ), Michel Kroezen (Arjan van Santen), Jary Jager, Richard van den Bosse, Chris Schutte, Gerjan Koekoek, Jordy Kats en Tom Wielink.


Geplaatst op 7 november 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign