SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Tweede overwinning op rij voor Nieuw Balinge

VEV met 2-0 verslagen

 

NIEUW BALINGE – In de thuiswedstrijd tegen VEV trok Nieuw Balinge met 2-0 aan het langste eind. Wanneer de ploeg echter alle kansen die het kreeg benut had, waren de gasten op een hele ruime nederlaag getrakteerd.

 

Beide ploegen begonnen in een hoog tempo, maar de thuisclub had vanaf de aftrap het beste van het spel. Dat leidde al na vier minuten tot een doelpunt. Chris Schutte kreeg de bal binnen het strafschopgebied aangespeeld, legde de bal voor zijn sterke rechterbeen en schoot hard diagonaal in de linker benedenhoek. Ook hierna was Nieuw Balinge de bovenliggende partij,  maar echt honderd procent kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant kreeg de herstelde doelman Gerard van Zwol van de gastheren ook wat werk, maar hij hield eenvoudig zijn doel schoon. Na een minuut of twintig leek Nieuw Balinge op 2-0 te komen, maar de vrije trap van Gerwin Strijker (na lange tijd voor het eerst weer van de partij) werd door de VEV-doelman goed verwerkt. Het was slechts uitstel van executie, want even later werd een voorzet van Chris Schutte op Roy ten Cate door de laatste met een fraai boogje in een doelpunt omgezet. Ook hierna was het vooral Nieuw Balinge dat de klok sloeg, maar het vizier stond niet echt op scherp bij het spitsenkoppel. Bovendien had Gerjan Koekoek de pech dat een vlammend schot van hem op de lat uiteenspatte. VEV stelde daar, op de keper beschouwd, niet zoveel tegenover. Dat kwam vooral ook omdat de verdediging van Nieuw Balinge, onder aanvoering van Harry Huring, weinig kansen weggaf. De thuisclub bleef ook aan het einde van de eerste helft het betere van het spel houden, maar dat leverde niets op.  

Na de thee bleef het spelbeeld gelijk. Nieuw Balinge kreeg de meeste kansen en VEV hoopte, door af en toe snel uit te komen, op een succesje. Maar mede door het slimme voetbal van de centrale man bij Nieuw Balinge, Tom Wielink, waren het de roodhemden die nogal wat kansen kregen. Christiaan Kats, die in de rust Yari Jager was komen vervangen, was echter, net als zijn medespelers, niet gelukkig in het benutten van die kansen. Nieuw Balinge kreeg namelijk wel een handvol goede mogelijkheden, maar de gewenste vergroting van de voorsprong bleef uit. Daarmee boekte Nieuw Balinge de tweede opeenvolgende overwinning, waardoor het zich in de tweede helft van de competitie wellicht nog op een periodetitel kan richten.

Man van de wedstrijd: Harry Hurink.

 

Nieuw Balinge speelde in de volgende opstelling: G. van Zwol, H, Hurink, H. Kreeft, Y. Jager, T. Wielink, C. Schutte, G. Hurink, G. Koekoek, G. Strijker, R. van de Bossche en R. ten Cate. Wissel Christiaan Kats en Arjan van Santen.

 

 

 


Geplaatst op 22 febriari 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign