SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

Nipte 2-3 overwinning Nieuw-Balinge

 

Mussel – Zonnige zaterdagmiddag, 17  graden. Ideale voetbalomstandigheden. De nummer 7 tegen de nummer 2 thuis, o.l.v. arbiter Entjes uit Assen. Het werd geen fraaie wedstrijd voor de neutrale kijker. Als grote boosdoener was er het zeer hobbelige, maar wel droge speelveld. Een eerste helft waarin Nieuw-Balinge de fouten van Mussel goed afstrafte. Na de 0-2 rust kwam Mussel veel beter uit de kleedkamer en kwam het terug naar 2-2. De wedstrijd leek gelijk te eindigen, maar Dennis Tump plaatste in 84’ de bal nog perfect in bovenhoek, waardoor Nieuw-Balinge de wedstrijd alsnog naar zich toe trok.

 

Eerste wapenfeit was van Mussel, Erwin Wijnholds schot uit de 2e lijn, tikt Rick Kalsbeek bekwaam over. Ook Simon Hidding laat een vervaarlijk schot los, Kalsbeek tikt ook deze goed over. Na een klein kwartiertje, 13’, de 1e goede aanval van Nieuw-Balinge. De bal gaat van Tump naar Erwin Smale, die tikt de 0-1 binnen. Eventjes is het zeer rommelig met allemaal hoge ballen. Enkele minuten later, 16’, frommelt Marc Schutte door de verdediging van de thuisclub en maakt de 0-2. Na een klein half uur is er een zeer goede pass van Mussel, Kalsbeek laat de bal glippen, waardoor Simon Hidding de mogelijk net niet kan verzilveren. Slechts een hoekschop.

 

Beide teams spelen geen leuk of mooi combinatievoetbal, met name door het slechte veld. Wel zien we veel strijd bij beide teams. Tump krummelt met de bal langs enige Mussel-verdedigers. Marc Schutte schiet helaas voor zijn team geplaatst met binnenkant voet over. Mussel-aanvoerder Arjan Raveling schiet even later niet bepaald ruim over het Nieuw-Balinge-doel. Eindelijk eens een prima aanval van Nieuw-Balinge via Richard Kats. Zijn voorzet vanaf links, wordt door de gehele Mussel-verdediging gemist. Smale schiet deze grote kans/mogelijkheid met binnenkant voet naast! Vlak voor rust een fraaie actie van Marc Schutte, zijn poging belandt op de paal. Nieuw-Balinge was feller, stopte meer energie in de wedstrijd. Op slag van rust kopt Wim Wubs van Mussel, uit een prima voorzet bij de laatste paal net over. Ruststand: 0-2.

 

In de 47’ loopt Wijnholds van Mussel tegen geel aan, door de bal tegen assistent-grensrechter Gerard van Zwol, te gooien. Een goede vrije trap van Jari Jager, valt goed bij Richard Kats, helaas voor de bezoekers, krijgt hij de bal niet langs doelman René Folkerts. Even later een prima aanval van Mussel-speler Nick Uil naar Wijnholds, maar die mist oog in oog met Kalsbeek. 57’ wissel: Richard Kats uit, Chris Schutte in. René Brinks schiet vrije trap langs en over de kruising van Kalsbeek. Na een uur krijgt Damian Kroezen een mogelijkheid, om de bal van ruim 30 meter in het Mussel-doel onder te brengen, daar Folkers op de 16-meter stond, maar de bal gaat te gehaast en ruim naast. Even later, uit het niets scoort Mussel. Wijnholds krijgt via balverlies de bal. Zijn voorzet beland met het nodige geluk over Kalsbeek tegen de binnenkant 2e paal in het doel, 1-2. 66’ Geel voor Chris Schutte. Voor het wegwerpen van de bal loopt Roy ten Caat gelukkig geen geel op bij een ingooi. Met nog ruim een kwartier te gaan, geeft Chris Schutte vanaf rechts de bal op Tump, zijn harde schot wordt geblokt door Folkers. Een zeer goede kans voor Tump. Het blijft meer spannend, dan dat we goed voetbal zien. Strijd is er genoeg bij Mussel. 78’ Een uitbraak van Wijnholds van Mussel. Volgens arbiter Enjes is de sliding niet correct en levert het Roy ten Caat geel op en Mussel een penalty op, die wordt verzilverd door Brinks. 80’ Wissel: Marc Schutte uit, Jordi Kats in.

 

Met nog 10 minuten te gaan, is er een goede crosspass op Kats. In 1e instantie geen goal, maar via, via, komt de bal bij Tump, die de bal fraai in voor hem de rechterbovenhoek onderbrengt: 2-3. Daarna krijgt Mussel nog een kleine mogelijkheid. Een stevige crosspass van Smale op Kats binnen de 5-meter, wordt net geen goal. 89’ Wissel: Smale uit, Gerben Koekoek in. Ruim 5 minuten in de blessuretijd was er nog een enigszins gevaarlijke corner voor Mussel. Maar eindstand bleef 2-3.

 

De wedstrijd was niet groots en leek op een terechte puntendeling af te gaan, maar het liep anders…

 

Man van de wedstrijd: Mark Schutte.

 

Opstelling: Doel: Rick Kalsbeek; Verdediging: Richard van der Bosse, Roy ten Caat, Jari Jager, Rick Wielink; Middenveld: Tom Wielink, Erwin Smale, Mark Schutte; Aanval: Richard Kats, Damian Kroezen, Dennis Tump; Wissels: Chris Schutte, Jordi Kats, Gerben Koekoek.

 

Verslag: Anno Koster

 


Geplaatst op 7 april 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign