SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge in laatste minuut langs Erica ‘86

ERICA – Na enkele nederlagen op rij smaakte Nieuw Balinge zaterdag in de uitwedstrijd tegen Erica ’86 weer eens het zoet van de overwinning. In een meer spannend dan hoogstaand duel sleepte de ploeg van trainer Roeland Kwint een 3-4 overwinning uit het vuur.

De gasten kwamen, op een zwaar te bespelen veld, goed uit de startblokken. Dat leverde al na vijf minuten de 0-1 op. Mark Schutte rondde een fraaie steekpass uitstekend af. Het elftal uit Nieuw Balinge drong ook hierna sterk aan, maar met het nodige kunst en vliegwerk hield Erica ’86 de schade beperkt. Het leverde de thuisclub in recordtijd echter wel drie gele prenten op. De beste kans was hierna voor Hendrik Kreeft die zijn vrije trap echter gekeerd zag door de Erica-doelman. Vrij onverwachts kwam Erica langszij. Vincent Olde ‘betrapte’ de te ver voor zijn doel staande reservekeeper Jan Meijering en schoot beheerst de gelijkmaker binnen. De roodhemden zaten echter niet bij de pakken neer en nog voor rust werd de 1-2 op het scorebord getoverd. Na een prachtige aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk Richard Kats die deze treffer aan liet tekenen.

Kwint bracht na de thee met Damian Kroezen een frisse kracht voor Gerjan Koekoek. Deze zag, net als zijn medespelers, de gelijkmaker van Erica plotseling uit de lucht vallen. Het was Jary Lubbers van Erica die de beide ploegen in evenwicht schoot. Het leek in het vervolg erop dat aan deze stand niet zoveel meer zou veranderen. Beide ploegen maakten namelijk niet de indruk vol voor de winst te gaan. Het tegendeel bleek in de laatste vijftien minuten, toen er nog eens drie keer gescoord werd. Onder aanvoering van de goed spelende Jary Jager begon Nieuw Balinge toch nog aan een sterk slotoffensief. Dat leverde in de 80ste minuut de tweede treffer op van Richard Kats. Hij kopte, na een aanval over links, een voorzet van Chris Schutte tegen de touwen. Met nog zeven minuten op de klok kwam Erica vervolgens opnieuw langszij. Het was andermaal Vincent Olde van de thuisclub die het vizier op scherp had staan: 3-3. In een spannende eindfase was het uiteindelijk toch Nieuw Balinge dat de winst binnenhaalde. In de laatste minuut bezorgde Richard Kats zijn team namelijk de overwinning. Hij voltooide zijn hattrick met een droge knal, waarmee Nieuw Balinge weer eens drie punten binnenhaalde.

Man van de wedstrijd: Richard Kats

 

Opstelling sv Nieuw-balinge:  J. Meijering, H. Kreeft, T. Wielink, H. Hurink, Richard v.d. Bossche, M. Schutte, C. Schutte, J. Jager, G. Koekoek (D. Kroezen), R. Kats en C. Kats  (G. Hurink).


Geplaatst op 13 febriari 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign