SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

LTC maatje te groot voor Nieuw Balinge

Assen Het is Nieuw Balinge niet gelukt om in de eerste bekerronde voor een verrassing te zorgen. Uit tegen LTC liep de nieuwe vierdeklasser op tegen een ietwat geflatteerde 5-0 nederlaag. De thuisclub had over grote delen van de wedstrijd duidelijk het betere van het spel en was sterk in het afmaken van de verkregen kansen. Toch was het Nieuw Balinge dat het eerst juichte, maar de treffer van Jordy Kats werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

 

LTC, vorig seizoen spelend om promotie naar de tweede klasse, had vanaf het begin het beste van het spel en voetbalde in een vrij hoog tempo. Nieuw Balinge moest zich vooreerst tevreden stellen met wat speldenprikjes, maar probeerde wel voetballend overeind te blijven. De ploeg van de nieuwe trainer Erik Eefting kreeg na tien minuten zelfs een serieuze kans. Damian Kroezen veroverde de bal die eerst slechts een corner opleverde. Chris Schutte slaagde er echter niet in hieraan een doeltreffend gevolg te geven. Een minuut later kreeg LTC aan de andere een vrije trap, maar die werd door Robbert Tiems over geschoten. LTC drong verder aan, maar de defensie van de gasten hield, onder aanvoering van Gerjan Koekoek, goed stand.

 

Na 25 minuten spelen leek Nieuw Balinge zelfs op voorsprong te komen toen Damian Kroezen de bal op Jordy Kats teruglegde. Deze schoot de bal achter doelman Marc Gjaltema, maar hij deed dit volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie. De aanvallen van LTC waren echter ook niet zonder gevaar. Rick Kalsbeek moest diverse keren in actie komen, maar hij hield vooreerst zijn doel keurig schoon. Even later was het Marc Heerings die hem toch wist te passeren en voor de 1-0 tekende. Nieuw Balinge was even de kluts kwijt. Hiervan profiteerde LTC dankbaar. Maddy Youzef strafte chaos in de defensie van de gasten af en zorgde voor 2-0, wat tevens de ruststand was.

 

Nieuw Balinge had de pech dat het direct na rust twee tegentreffers moest incasseren. Na acht minuten was het Richard Mulder die de stand naar 3-0 tilde door en drie minuten later lag ook de vierde in het net. Het was Mulder die voor zijn tweede van de middag tekende. Nieuw Balinge wisselde vervolgens een paar keer. Het gevolg hiervan was wel dat het elftal aanvallend een wat dikkere vuist kon maken en ook kansjes kreeg via Richard Kats en Dennis Tump. Een doelpunt zat er echter niet in. Die viel nog wel aan de andere kant, want het was Stefan Kunst die voor de eindstand van 5-0 zorgde.

 

De opstelling: Rick Kalsbeek, Arjan van Santen, Gerjan Koekoek (Jarie Jager), Richard v/d Bosse, Damian Kroezen, Erwin Smale, Dennis Tump (Florian Seidel), Tom Wielink, Rick Wielink, Chris Schutte en Jordy Kats  (Richard Kats).

 

 


Geplaatst op 1 september 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign