SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge komt goed uit de winterstop

 

NIEUW BALINGE - Door een 3-2 overwinning op Wildervank begon Nieuw Balinge goed aan de tweede seizoenshelft. De gasten uit Groningen hadden op de ranglijst een voorsprong van twee punten op de Nieuw Balingers, waarmee duidelijk was dat het onderlinge krachtsverschil niet zo heel groot was. In de wedstrijd werd dat ook duidelijk, maar na een 2-0 voorsprong, een 2-2 tussenstand was het Nieuw Balinge dat uiteindelijk terecht aan het langste eind trok.

 

De Groningers startten goed en testten doelman Van Zwol al in de eerste minuut. De reactie van de kant van Nieuw Balinge liet niet lang op zich wachten en het was meteen ook raak. Na geklungel in de verdediging van Wildervank was het Richard Kats die de 1-0 binnenschoot. Deze treffer gaf de thuisclub het nodige vertrouwen en het was dan ook niet vreemd dat de ploeg in deze fase de bovenliggende partij was. De kansen die er ontstonden waren hiervan een logisch gevolg. Uit een corner van de uitblinkende Gerjan Koekoek, kopte Chris Schutte eerst rakelings over het Groningse doel, waarna de middenvelder zelf succesvol was. Vanuit een vrije trap probeerde hij het ineens en het was niet de eerste keer dit seizoen dat hij met een droge knal raak schoot.  Ondanks de 2-0 stand gaf Wildervank zich nog lang niet gewonnen. Ruben Niemeijer en Stefan Wijngaard troffen als bewijs hiervan de lat.

 

Na rust was het Wildervank dat zich als eerste meldde. Gerard van Zwol moest na een vrije trap van de ploeg uit Groningen direct handelend optreden. Over en weer ontstonden kansen.  Bij die van Chris Schutte leek de 3-0 in de maak, maar doelman Shane Swama kon dit voorkomen. De aansluitingstreffer viel als het waren uit de lucht. Dit keer was dat na gestuntel in de Nieuw Balinger verdediging. Martijn Beekman velde het vonnis, 2-1. Dezelfde schutter zorgde hierna ook nog voor de 2-2 gelijkmaker en kon de wedstrijd als het ware opnieuw beginnen. Kansen voor Gerjan Koekoek aan de ene kant en voor Beekman aan de andere kant hadden geen resultaat. In de laatste minuten kreeg Nieuw Balinge een strafschop toegekend, maar na felle protesten en op advies van de Groninger grensrechter werd dit teruggedraaid en restte er slechts een vrije trap. De mee opgekomen Michel Kroezen werd de held van de dag, want hij kreeg na de vrije trap de bal voor de benen en schoot de verdiende 3-2 tegen de touwen.

 

Man van de wedstrijd: Gerjan Koekoek.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Michel Kroezen, Chris Schutte (Rick Deuten),

Gerben Koekoek, Tom Wielink, Richard Kats, Richard van de Bosse, Jarie Jager (Jordie Kats), Mike Doldersum, Gerjan Koekoek en Christiaan Kats.

 

 


Geplaatst op 4 febriari 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign