SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Scoringsdrift Nieuw Balinge in tweede helft bij VCG

GEESBRUG  Een veel sterker Nieuw Balinge won bij VCG verdiend met 7-2. Misschien dat de uitslag wat groot uitviel, maar de gasten regen de kansen aaneen, maar waren in de eerste 45 minuten niet erg trefzeker. Daar kwam, na een 2-2 ruststand, in de tweede helft verandering in. Dennis Tump was met drie doelpunten topscorer.

 

De hernieuwde kennismaking van VCG met de vijfde klasse smaakte na afloop wellicht wat bitter. Immers in de bekerstrijd boekte het elftal uit Geesbrug leuke resultaten, maar tegen Nieuw Balinge had de ploeg van trainer Anne Christ het erg lastig. De eerste de beste aanval van de gasten leverde een geweldige kans op voor Richard van de Bosse. Zijn schot sprong echter van de onderkant lat weer het veld in. Het was de opmaat voor meerdere prima kansen voor Nieuw Balinge. Pogingen van Richard Kats, Damian Kroezen en Richard van de Bosse hadden echter niet het gewenste resultaat. De thuisclub deelde af en toe een speldenprikje uit en dat gebeurde vooral over rechts, waar de snelle Levi Dekker af en toe voor wat gevaar kon zorgen. Na een dik kwartier kwam Nieuw Balinge op voorsprong. Een schot van Damian Kroezen tegen de onderkant lat kaatste voor de voeten van Erwin Smale die weinig moeite had zijn ploeg op 1-0 te zetten. Een paar minuten later werd het al 2-0. Na een corner van Jarie Jager caramboleerde de bal ongelukkig via een been van Sander van Veen achter zijn eigen doelman Bennie Sok. Aan de andere kant had de teruggekeerde Patrick Kreeft pech dat zijn schot door het houtwerk gekeerd werd. Het was één van de weinige mogelijkheden voor VCG. Alles leek erop dat Nieuw Balinge met een verdiende voorsprong de kleedkamer op mocht zoeken. De mannen van Roeland Kwint kwamen echter van een koude kermis thuis. Binnen drie minuten stond plotseling de 2-2 op het scorebord. Eerst schoof de nog altijd gevaarlijke Patrick Kreeft de bal vanaf zestien meter achter Van Zwol, waarna de doelman van Nieuw Balinge in de fout ging door de spits van VCG binnen de zestien meter onderuit te halen. Kreeft schoot de strafschop onberispelijk in.

In de tweede helft ging Nieuw Balinge op jacht naar een betere uitslag. Het elftal, dat als team keihard werkte, kreeg loon naar werken. Eerst was het Damian Kroezen die over links uitbrak en beheerst de 3-2 tegen de touwen schoot. Een minuut later was het weer raak. Dit keer was Dennis Tump trefzeker en hij noteerde de 4-2. De thuisclub wisselde hierna twee keer, maar veel verschil maakte dat niet. Dezelfde Tump rondde namelijk vijf minuten later een prachtige aanval van Nieuw Balinge bekwaam af. Nadat doelman Bennie Sok zich vanwege een blessure moest laten vervangen, scoorden de gasten nog twee keer. Eerst volbracht Tump vanuit een strafschop zijn trilogie, waarna de ingevallen Roy ten Cate voor de 7-2 eindstand zorgde.

 

Man van de wedstrijd: geen.                                          

 

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Jarie Jager (Mike Doldersum), Gerjan Koekoek, Rick Wielink, Tom Wielink, Richard van de Bosse, Richard Kats, Dennis Tump (Roy ten Cate), Damian Kroezen, Chris Schutte en Erwin Smale.

 


Geplaatst op 23 september 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign