SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

 

Nieuw Balinge werkt tegen Damacota aan doelsaldo: 0-10.

Nieuw Balinge In de eerste minuten van dit duel leken beide ploegen even gelijkwaardig, maar toen het eerste doelpunt voor de gasten uit Nieuw Balinge viel, was het hek van de dam.  Over beide helften eerlijk verdeeld produceerde de nummer twee op de ranglijst er maar liefst tien.

 

Beide ploegen begonnen enigszins voorzichtig aan dit duel, maar het duurde niet lang voor de eerste treffer een feit was. Michel Kroezen vond met een uitstekende pass Richard van de Bosse op rechts die op zijn beurt Chris Schutte bereikte. Deze maakte er beheerst 0-1 van.  Het bleek het begin van een waar doelpuntenfestijn. Niet veel later lag de bal namelijk opnieuw in het doel toen Dennis Tump het voorbereidende werk van Erwin Smale kundig tot een doelpunt verhief. Dezelfde Tump maakte er even later ook nog 0-3 van. Nadat Smale, na een forse overtreding, in de twintigste minuut al het veld moest verlaten en vervangen werd door Jordie Kats, was het even Damacota dat een kansje kreeg via Niels Roelfsema. Keeper Rick Kalsbeek stond echter op de goede plaats. Nieuw Balinge drong vervolgens weer aan. Eerst was het de sterk mee opgekomen Rick Wielink die zijn combinatie met Dennis Tump door de laatste niet verzilverd zag, waarna Richard Kats een fraaie treffer achter zijn naam kreeg. Hij zorgde met een schot in de bovenhoek voor de 0-4. Nog voor de thee kwam ook de 0-5 nog op het scorebord. De hard werkende Richard van de Bosse zag dat zijn pass via via bij Jordy Kats terechtkwam en die schoot de bal goed in voor de 0-5 ruststand.

In de tweede helft was de schwung er bij beide elftallen vanwege de warmte wel een beetje uit. Ondanks dat zocht Nieuw Balinge zeer regelmatig het doel van de ‘arme’ Niek Stuit, die deze wedstrijd tot keeper gebombardeerd was. Ook in deze tweede helft scoorde Nieuw Balinge vlot. Het was Kats die de 06 aan liet tekenen na een prima voorzet van Richard van de Bosse. Niels Roelfsema was bij Damacota het meest gevaarlijk, maar in zijn eentje kon hij, ondanks enkele goede pogingen, ook weinig klaar maken. Het was dan ook wachten op de 0-7 en die kwam er toen Richard Kats gerommel bij het doel van de thuisclub koppend afsloot. Vervolgens had Chris Schutte pech met een goed genomen vrije trap, maar er vielen desondanks toch nog wat treffers deze middag. Jordie Kats zorgde voor de 0-8, Dennis Tump voor de 0-9 en Richard Kats verzorgde het slotstuk door zijn derde van deze middag te produceren. Hiermee kwam de 0-10 eindstand in de boeken terecht.

Man van de wedstrijd: geen.

Opstelling: Rick Kalfsbeek, Rick Wielink, Gerjan Koekoek (Roy ten Cate), Michel Kroezen, Tom Wielink, Chris Schutte, Jarie Jager, Erwin Smale (Jordie Kats), Dennis Tump, Richard Kats en Richard van de Bosse.

 

 


Geplaatst op 5 mei 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign