SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Tiendeveen moeizaam op 1-1 tegen Nieuw Balinge.

09-04-2017

Tiendeveen. Trainer Michel van Essen moest zaterdag  behoorlijk sleutelen aan zijn team, want vier basis spelers waren afwezig, drie schorsingen en de nog geblesseerde Justin Lunenborg. Nieuw Balinge miste met Harry Hurink een belangrijke man. Na een 1-0 voorsprong bij rust wisten de gasten in de tweede helft verdient de gelijkmaker aan te tekenen al ging het vanaf de penaltystip. Doelpuntenmakers waren Sander Blok voor Tiendeveen en Chris Schutte voor Nieuw Balinge.

De eerste mogelijkheden waren voor de gasten, want doelman Marcel Bouwman moest in de begin al enkele keren in actie komen. Het eerste schot kwam van Michel Kroezen, die hij pakte, vervolgens pareerde hij een schot van Chris Schutte in de korte hoek ook prima. Roy Beekelaar schoot vervolgens net voorlangs bij doelman Gerard van Zwol. Tiendeveen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en Yusuf Ucan wist Roy Beekelaar aan te spelen,  die Sander Blok vrij voor doelman Van Zwol zette maar hij knalde over. Na 15 min. had Roy Beekelaar een prima kans na een scrimmage vlak voor het doel bij Van Zwol maar zijn uithaal ging ook nipt over. Yusuf Ucan knikte kort daarna een hoekschop nog eens hard over. De volgende hoekschop kopte Ucan nu wel goed naar de grond maar nu kon doelman Van Zwol met de benen nog redding brengen. Nieuw Balinge wist in deze fase weinig gevaar te stichten. Zo wist Tiendeveen dan ook de score te openen. Sander Blok dook door slecht verdedigen bij de gasten ineens vrij op voor doelman Van Zwol, die hij koeltjes uitspeelde en de bal binnenschoof (1-0). Gerjan Koekoek van Nieuw Balinge schoot een vrije bal vanaf de zijlijn ineens richting doelman Bouwman maar hij schoot naast bij de eerste paal. Op slag van rust knikte Sander Blok een vrije bal van Tijmen de Vries nog eens hard in maar doelman Van Zwol ranselde de bal er prima uit.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Riny Jansen uit Zuidwolde voor de tweede helft had Nieuw Balinge al snel een kans maar  Roy ten Cate knalde via de vuisten van Bouwman hard over. Vijf min. later knalde dezelfde Ten Cate na opzij leggen van Richard v.d. Bossche hard via de bovenkant van de lat over. Tiendeveen werd terug gedrongen en Richard v.d. Bossche  schoot een vrije bal nog eens gevaarlijk voorlangs waar niemand kon binnen werken. Vervolgens kreeg Nieuw Balinge een strafschop omdat Ten Cate onderuit ging binnen de beruchte lijnen bij een duel met Patrick van Goor. Deze buitenkans werd benut door Chris Schutte (1-1). De gasten geloofden er helemaal in en behielden het betere van het spel al had Yusuf Ucan Tiendeveen bijna weer op voorsprong gezet maar zijn kopbal op aangeven van Tijmen de Vries ging rakelings naast. Nieuw Balinge zag een vrije bal van Chris Schutte hard over vliegen. Tijmen de Vries moest een gevaarlijk indraaiende vrije bal vervolgens nog eens wegkoppen tot hoekshop om gevaar te voorkomen. Ronald Zevenberg plaatste voor Tiendeveen nog eens een vrije bal op het hoofd van Beekelaar maar deze zag zijn kopbal gepakt door Van Zwol. In de slotfase bleven beide teams voor de driepunter gaan maar in de score kwam geen verandering meer. Er waren voor beide doelen nog enkele hachelijke momenten maar Tijmen de Vries kon de bal net niet goed genoeg drukken om de verre ingooi van Hendri Zuidema binnen te prikken en aan de andere kant zag Richard van de Bossche een grote kop kans in de handen van doelman Marcel Bouwman eindigen. Gelet op de wedstrijd een terechte uitslag want Tiendeveen had voor rust verzuimd de wedstrijd op slot te gooien en Nieuw Balinge had het betere van het spel in de tweede helft.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Ronald Zevenberg, Nick de Roo, Ramses Winter (80’Henri Eising), Denny Stuifzand, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan(72’ Hendri Zuidema).

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg


Geplaatst op 9 april 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign