SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Terechte uitslag bij Nieuw Balinge tegen Damacota 2-2

Door: Lo Dijkstra

NIEUW BALINGE – De wedstrijd tussen Nieuw Balinge en Damacota eindigde na negentig minuten voetbal in een terechte 2-2 uitslag. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig wat betreft veldspel en kansen. Ook bij rust was de stand met 1-1 al gelijk. 

Nog niet eens alle toeschouwers waren op het veld toen de gasten uit Nieuwe Pekela op voorsprong kwamen. De eerste de beste aanval werd namelijk door Nick Stuur doeltreffend afgerond. Hij onderschepte een foutieve terugspeelbal en was er vervolgens als de kippen bij om zijn ploeg te laten juichen. De thuisclub was even van slag, maar daarna pakte de ploeg van Roeland Kwint de draad snel weer op. Dat uitte zich onder meer in een knappe vrije trap van Gerjan Koekoek, die maar net door de Damacota goalie tot corner verwerkt kon worden. Ook een poging van Tom Wielink had niet het gewenste resultaat. Toch zou de druk op Damacota een treffer opleveren. Halverwege de eerste helft werd goed voorbereidend werk van Gerben Hurink door Richard van de Bosse op uitstekende wijze afgerond. Nieuw Balinge had pech dat het nog voor de rust niet op voorsprong kwam. Jordie Kats mocht namelijk op de rand van het zestienmetergebied  aanleggen, maar zijn diagonale schot spatte op de paal uiteen. De gasten werden hierdoor met de neus op de feiten gedrukt en dat had tot gevolg dat ook Gerard van Zwol, de keeper van de thuisclub, het nodige werk te doen kreeg. Hij keepte echter voortreffelijk, waardoor hij tot de rust het doel schoon hield.

De tweede helft verschilde weinig van de eerste vijfenveertig minuten. Beide ploegen zochten, als het kon, de aanval. Dat resulteerde bijna in de 2-1 voorsprong voor Nieuw Balinge, maar Richard van de Bosse was net niet in staat om te scoren. Aan de andere kant moest Gerard van Zwol meerdere keren zijn talenten tonen. Hij deed dat met verve. Ne een dikke twintig minuten was hij echter kansloos op een inzet van Martin Pinksteren. Na opnieuw matig verdedigend werk in de achterhoede van Nieuw Balinge, scoot hij zijn ploeg naar 1-2. Trainer Kwint nam zijn maatregelen en bracht onder meer Michel Kroezen in het veld. Mijn zijn tomeloze inzet en enthousiasme zorgde hij ervoor dat Nieuw Balinge tijdig de rug rechtte. Dat leidde in de laatste tien minuten tot meerdere kansen voor de roodhemden. Het was uiteindelijke Michel Kroezen zelf die, in zijn derde poging, de terechte 2-2 op het bord schoot. 

Man van de wedstrijd: Gerard van Zwol.

De opstelling van Nieuw Balinge: Gerard Van Zwol, Harry Hurink, Gerben Hurink, Gerjan Koekoek (Rick Deuten), Tom Wielink, Richard Kats, Richard van Bosse, Jordie Kats (Michel Kroezen), Jarie Jager, Mike Doldersum en Chris Schutte.


Geplaatst op 12 december 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign