SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Terechte overwinning Nieuw Balinge tegen Mussel

 

 

 

Nieuw Balinge en Mussel maakten er zaterdag een rommelige, maar ook aantrekkelijke wedstrijd van. De nummer drie van de ranglijst, al zo goed als zeker van de nacompetitie, won eerder dit seizoen thuis met 5-0 en liet van meet af aan zien dat het met aanvallende bedoelingen uit Groningerland vertrokken was. De thuisclub had het daar in de beginfase moeilijk mee. Vooral verdedigend stond het in de beginfase niet goed. Dit had tot gevolg dat Mussel enkele goede kansen kreeg.

 

Lars Hemmes van de gasten was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt, maar de eerste keer redde doelman Gerard van Zwol en bij de tweede kopte hij net naast. Ook Wim Wubs een prima mogelijkheid, maar ook aan hem was deze niet besteed. Na een minuut of twintig was Nieuw Balinge ook dicht bij een voorsprong, maar de inzet van Roy ten Cate werd net voor de doellijn weggewerkt. De eerste helft bleef duidelijk voor de  bezoekers. Dat werd geïllustreerd door kansen voor Bryan Boels, opnieuw Hemmes en ook voor Arjan Raveling. Maar de voorwaartsen hadden het vizier een weekend vrijaf gegeven, want zelfs een strafschop was na 35 minuten niet aan hun besteed. Wim Wubs zette zich achter de bal, maar trof de paal. Nieuw Balinge kwam niet verder dan een schot van Gerjan Koekoek die over schoot en voor de rest moest het, onder aanvoering van een hard werkende Michel Kroezen, redden wat er te redden viel.

 

De tweede helft gaf een compleet ander beeld. Nu was het de thuisclub Nieuw Balinge dat de lakens uitdeelde. Het voetbalde rustiger, combineerde goed en het schiep zich nu eindelijk ook kansen. De ingevallen Jordie Kats kreeg er meerdere, maar in eerste instantie wist hij het doel niet te vinden. Toch bleven de aanvallen op het door Joost Hamminga verdedigde doel komen, maar met knappe reddingen en wat hulp van zijn achterhoede hield hij zijn doel nog schoon. Desondanks bleef Nieuw Balinge onder aanvoering van Richard van de Bosse aandringen. Toch duurde het tot tien minuten voor tijd dat eindelijk de bevrijdende treffer viel. Na wat geklungel in de defensie van Mussel kreeg Jordie Kats de bal voor de voeten en met het nodige geluk verdween de bal in het doel. Dit was voor de gasten het sein om er een schepje bovenop te doen, maar verder dan een vrije trap van Erwin Wijnholds kwam de ploeg niet. Enkele minuten later was het andermaal Jordie Kats die op verbluffende wijze de zege veilig stelde. Na een fraaie aanval via Roy ten Cate en Richard van de Bosse bezorgde deze laatste de bal bij Kats die uiterst kalm de bal over de keeper boogde. Het was bijna nog 3-0 geworden, maar het schot van Gerjan Koekoek vlak voor tijd werd door de paal gekeerd. Daarmee behaalde Nieuw Balinge een wellicht onverwachte, maar op basis van de tweede helft en de tomeloze inzet die het aan de dag legde, een verdiende overwinning.

Man van de wedstrijd: Michel Kroezen.

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Tom Wielink, Gerben Koekoek (Chrstiaan Kats), Gerjan Koekoek, Michel Kroezen, Richard Kats, Richard van de Bosse, Roy ten Cate, Mike Doldersum (Jordie Kats), Jarie Jager, en Chris Schutte.

 Kevin Pol  met zijn held Chris Schutte


Geplaatst op 6 mei 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign