SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nipte overwinning Nieuw Balinge bij Seta 

Nieuw Balinge behaalde zaterdag een terechte, maar nipte overwinning in de uitwedstrijd tegen Seta. De mannen van trainer Roeland Kwint kregen volop mogelijkheden, maar wisten er maar twee te benutten. Dat bleek uiteindelijk goed voor drie punten.

 

Nieuw Balinge maakte van meet af aan duidelijk dat het graag de overwinning wilde behalen op het laag geklasseerde Seta. De gasten deden dat met name door een goede inzet en verzorgd voetbal. Ondanks enkele mogelijkheden werd er in die beginfase niet gescoord. Dat gebeurde wel toen specialist Gerjan Koekoek na ruim twintig minuten een vrije trap op weergaloze wijze tot een doelpunt promoveerde. De thuisclub kreeg even later ook een kans, maar Michel Kroezen kon op tijd Patrick den Boef van scoren afhouden. Ook Gerben Hurink moest voor Nieuw Balinge in deze fase een keer handelend optreden. Ondanks het aanzetten van de ploeg uit Musselkanaal was het toch Nieuw Balinge dat de betere kansen kreeg. Vooral middenvelder Gerjan Koekoek kreeg de nodige mogelijkheden, maar onder meer de paal voorkwam een tweede treffer van zijn voet. Omdat ook collega Richard Kats in deze linie een sterke wedstrijd speelde, kwam Seta er op het middenveld niet aan te pas. Vlak voor rust verdubbelde Nieuw Balinge de voorsprong. Na een afgeslagen aanval van Seta kwam er op links een zee van ruimte voor de snelle Richard van de Bosse, waarna de 2-0 op het bord kwam.

 

In de tweede helft zat er wat minder overtuiging in het spel van Nieuw Balinge. Dat was voor de Groningers het sein om nadrukkelijker de aanval te zoeken. Veel gevaar leverde dat vooreerst niet op, maar de gasten waren gewaarschuwd. Na een periode waarin beide ploegen elkaar weinig ontliepen was het Henry Plaggenborg die uit het niets Seta met een fraaie kopbal in het zadel hielp. Gesteund door dit doelpunt, dacht Seta daar er meer in zou kunnen zitten, maar Nieuw Balinge hield eenvoudig stand. Richard Kats kreeg zelfs nog een uitstekende kans om zijn ploeg weer op twee doelpunten voorsprong te zetten, maar zijn afronding was niet voldoende. Tien minuten voor tijd leek Seta dan toch nog een gelijkspel uit het vuur te gaan slepen, maar het was Jary Jager die dit met een uiterste krachtsinspanning voorkwam.

 

Man van de wedstrijd: Richard Kats

Opstelling van Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Gerben Hurink, Chris Schutte, Tom Wielink, Richard Kats, Michel Kroezen (Rick Deuten), Mike Doldersum, Richard van de Bosse, Gerben Koekoek, Gerjan Koekoek en Jarie Jager. 


Geplaatst op 29 april 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign