SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge weet opnieuw de kansen niet te benutten

Wildervank trekt met 2-4 aan langste eind

 

Evenals in de wedstrijd van vorige week, kwam Nieuw Balinge zaterdag tegen Wildervank maar moeilijk tot scoren. Voor rust kreeg de ploeg maar liefst zes uitstekende kansen, waarvan er slechts eentje benut werd. In de tweede helft kreeg de thuisclub hiervan de rekening gepresenteerd. In het laatste kwartier kregen de gasten vijf kansen waarvan er vier in een doelpunt werden omgezet.

 

De beide middenmoters wisten het publiek deze middag niet echt te boeien. Daarvoor was het getoonde spel te pover. Met name de gasten bakten er in de eerste 45 minuten niet zo heel veel van. Nieuw Balinge crëeerde zich in ieder geval nogal wat kansen. Na een klein kwartier werd een vrije trap van Thijs Jagt ternauwernood gestopt door doelman Swame en schoot Richard v.d. Bosse in de rebound over. Dezelfde speler kopte vijf minuten later net naast, na goed voorbereidend werk van Roy ten Cate. Ook Chris Schutte slaagde er even later niet in de Groninger-goalie te passeren. De Wildervankers zelf waren niet of nauwelijks gevaarlijk. Eén schot op de paal en een kans vlak voor rust waren het schamele resultaat van 45 minuten voetbal. Nieuw Balinge daarentegen kreeg nog diverse mogelijkheden tot scoren. Maar achtereenvolgens Hendrik Kreeft, Thijs Jagt en Christiaan Kats zagen hun pogingen gestopt. Pas in de 37ste minuut was het eindelijk raak, maar dat was meteen ook een beauty. Vanaf links schoot Roy ten Cate de bal schitterend in de verste hoek. Even later had hij de 2-0 op zijn schoen maar die poging had geen succes. In de slotminuut van de eerste helft moest de debuterende doelman, de zestienjarige Bram Prins, pas echt in actie te komen. Hij keepte een verder een gedegen wedstrijd.

De tweede helft gaf een compleet ander beeld. Hoewel de thuisclub het meeste balbezit had, was Wildervank, na een donderspeech in de rust, veel beter bij de les. Het spel deinde op en neer en dat gold ook voor de kansen. Voordat het spektakel zich eindelijk aandiende, moest Wildervank doelman Swame zich met een blessure laten vervangen. Veldspeler Remon Nagel verving hem bekwaam onder de lat. Een klein kwartier voor tijd kwam Wildervank vanuit het niets op gelijke hoogte. Niels van Velzen zorgde voor deze gelijkmaker. Daarna zorgden Dennis Nagel (strafschop) en Kevin v.d. Veen zelfs voor de 1-2 en 1-3, waarna de thuisclub iets terug deed via Chris Schutte, die ook een strafschop benutte. Het slotakkoord was weer van de gasten die middels een treffer van opnieuw Dennis Nagel de overwinning veilig stelden.

 

Opstelling: Bram Prins, Thijs Jagt (Damian Kroezen), Hendrik Kreeft, Tom Wielink, Christiaan Kats (Arjan van Santen), Harry Hurink, Gerben Hurink, Chris Schutte, Jary Jager (Jordie Kats), Roy ten Cate en Chris Schutte.

 

Man van de wedstrijd: Tom Wielink.


Geplaatst op 2 mei 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign