SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

 

 

 

Zevenklapper voor Nieuw Balinge tegen VVAK

Strafschop breekpunt in wedstrijd

 

Nieuw Balinge Niets leek er in de eerste helft op dat Nieuw Balinge thuis VVAK met een zevenklapper om in de oren terug naar Alteveer/Kerkenveld zou sturen. Natuurlijk, de roodhemden hadden misschien wel zeventig procent balbezit, maar gevaarlijk werd het zelden voor het doel van Jurgen Mulderij. Een strafschop, veroorzaakt door deze doelman, betekende de ommekeer in de wedstrijd.

 

Van het grote verschil op de ranglijst tussen beide kemphanen in deze streekderby was in de wedstrijd nauwelijks te zien. Het werd ook nooit een echte derby en zeker niet op het scherpst van de snede. Nieuw Balinge had het betere van het voetbal, maar omdat het allemaal veel te onnauwkeurig en vaak te gehaast was, bleef VVAK simpel overeind. Aan de andere kant moest Jari Jager al na een paar minuten ingrijpen om een doelpunt van de gasten te voorkomen.  Omdat het voetbal zich vooral op het drukke middenveld afspeelde viel er voor het publiek maar weinig te genieten. Het eerste doelpunt viel dan ook uit het niets. Na een klein half uur was het Ruben Otten die doelman Kalsbeek van Nieuw Balinge verschalkte. De 1-1 kwam eveneens onverwacht op het scorebord. Jurgen Mulderij beging in het strafschopgebied een zware overtreding op Richard Kats, waarna scheidsrechter Jansen niets anders kon dan een strafschop en een gele kaart geven. Mulderij raakte zelf zodanig geblesseerd dat hij niet verder kon spelen. Het bleek de ommekeer in de wedstrijd. Een van de twee meegereisde A-spelers, Renzo Vredenborg, werd tussen de palen geposteerd, maar de toegekende strafschop werd probleemloos door Dennis Tump verzilverd. Vervolgens schoot Erwin Smale even later eerst nog een keer op de lat, waarna het opnieuw Dennis Tump die nog voor rust zijn ploeg op 2-1 zette.

 

In het eerste kwartier na de thee probeerde Nieuw Balinge het verschil verder uit te bouwen, maar VVAK probeerde met de moed der wanhoop te redden wat er te redden viel. Dat lukte vrij aardig, maar toen Richard Kats voorbereidend werd van Jari Jager koppend afrondde en voor 3-1 zorgde, was het hek van de dam. Het werd een wedstrijdje prijsschieten, waarbij de doelpunten als rijpe appels vielen. Nieuw Balinge verzuimde echter de dubbele cijfers te halen. Dennis Tump zorgde voor 4-1, Richard Kats voor de 5-1 en 6-1 en het was de ingevallen Michel Kroezen die de eindstand op 7-1 bepaalde.  VVAK maakte de wedstrijd, vanwege personele problemen, met slechts tien man af en dat

Was op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

 

Man van de wedstrijd: Richard Kats

De opstelling van sv Nieuw Balinge: Rick Kalfsbeek, Damian Kroezen, Rick Wielink, Richard Kats, Jarie Jager (Michel Kroezen), Richard v.d. Bosse, Chris Schutte, Erwin Smale, Dennis Tump (Mike Doldersum), Gerjan koekoek en Martin Pol ( Mark Schutte).


Geplaatst op 17 december 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign