SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge wint ruim van stug VCG

 

Nieuw Balinge In de derde wedstrijd van de bekercompetitie won Nieuw Balinge met 5-1 van een stug VCG. De ploeg uit Geesbrug maakte het de thuisclub knap lastig, maar verzuimde de kansen die er wel degelijk waren, te verzilveren. Dat er bij de nieuwe vierdeklasser meer spelers een goaltje mee kunnen pikken dan alleen Dennis Tump, blijkt uit het feit dat er zaterdagmiddag vijf verschillende spelers de aanhang liet juichen. 

 

Nieuw Balinge begon wat slapjes aan de wedstrijd. Dit had tot gevolg dat de gasten er vrolijk op los konden combineren en daardoor ook het eerst gevaarlijk waren. Al na een paar minuten had Mark Brinks zijn elftal op voorsprong moeten zetten toen hij een vrije kopkans onbenut liet. In deze fase was de vijfde klasser beslist niet de mindere op het veld. Na nog een schot van afstand van Patrick Kreeft gebeurde er lange tijd niets. Het was Rick Wielink die de ban brak door van zeker vijfentwintig meter met een geweldig schot VCG doelman Danny Benjamins kansloos te laten. Twee minuten later leek Nieuw Balinge de stand naar 2-0 te tillen, maar de treffer werd afgekeurd. VCG liet de kopjes niet hangen en dat werd door een diagonaal schot van Patrick Kreeft, voorlangs het doel van Gerard van Zwol, onderstreept. De voorsprong voor de roodhemden betekende echter niet dat er nu ineens volop kansen waren. In de laatste minuten voor rust veranderde dat drastisch. Eerst moest doelman Benjamins handelend optreden toen Damian Kroezen gevaarlijk doorkwam, even later diende hij een schot van Dennis Tump te keren, maar uiteindelijk moest hij het antwoord op een inzet van Erwin Smale schuldig blijven. Deze schoot na een fraaie individuele actie de 2-0 binnen.

Vijf minuten na rust was het pleit beslecht, want na opnieuw een fraaie individuele actie van Erwin Smale was het Dennis Tump die het doel via de binnenkant van de paal trof. Opnieuw toonde VCG echter veerkracht, want het ging niet bij de pakken neerzitten. Het bracht het verschil tien minuten later zelfs tot twee terug toen de gevaarlijkste VCG-er Mark Brinks een fout in de defensie van Nieuw Balinge met het hoofd afstrafte. Dezelfde Brinks had zijn ploeg twee minuten later helemaal terug in de wedstrijd in de wedstrijd kunnen schieten, maar dit keer behoedde  Gerard van Zwol zijn elftal voor een tweede tegentreffer. Na wat plaagstootjes over en weer en niet al te best voetbal, sloeg de thuisclub nog twee keer toe. Met nog een kwartier te spelen was het Jordy Kats die na wat kap- en draaiwerk toch weer zijn goaltje meepikte, waarna Damian Kroezen een fraai uitgespeelde aanval met een treffer bekroonde en de 5-1 eindstand op het bord zette.

Opstelling: Gerard van Zwol, Richard van de Bosse, Gerjan Koekoek, Rick Wielink, Jary Jager, Tom Wielink, Chris Schutte, Erwin Smale (Richard Mol), Dennis Tump, Damian Kroezen en Jordy Kats.


Geplaatst op 15 september 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign