SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge wint van Erica ‘86

 

 

Nieuw Balinge In de thuiswedstrijd tegen Erica ’86 behield Nieuw Balinge haar ongeslagen status. Gezien het aantal kansen dat onbenut bleef had de uitslag hoger uit moeten vallen, maar de 4-2 winst was er niet minder welkom om. Andermaal was een sterk eerste kwartier na rust doorslaggevend.

 

De eerste twintig minuten was Nieuw Balinge het gevaarlijkst. Eerst Erwin Smale en daarna tot drie keer toe Richard Kats testten de capaciteiten van doelman Jordy Werding, maar die bleef overeind. Na deze sterke openingsfase was het tijd voor Erica uit haar schulp te kruipen en de gasten deden dat met goed en verzorgd voetbal. Hierdoor ontstond voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd. Sluitpost Rick Kalsbeek van Nieuw Balinge moest meerdere keren handelend optreden en dat deed hij bekwaam. Omdat Erica verdedigend goed stond, werd het voor de thuisclub steeds lastiger een opening te vinden. Het eerste doelpunt viel in de 38ste minuut dan ook aan de andere kant. Wesley Wessels passeerde doelman Kalfsbeek en zorgde voor 0-1. Omdat Kenny Boer twee minuten later op fantastische wijze ook scoorde keek Nieuw Balinge ineens tegen een 0-2 achterstand aan. Het was de eerste keer dat de ploeg op achterstand kwam en zelfs met twee doelpunten. Nog voor rust verkleinde de thuisclub de achterstand. Vanuit een vrije trap scoorde Erwin Smale, met het nodige geluk de 1-2.

 

Een sterk kwartier na rust zorgde voor de ommekeer. Eerst was het Smale die 2-2 maakte. Hij deed dat andermaal vanuit een vrije trap. Nadat Dennis Tump een geweldige mogelijkheid onbenut gelaten had, scoorde hij daarna in korte tijd twee keer. De eerste was na een geweldige aanval over meerdere schuiven en de tweede na een uitstekend voorbereidend werd van Richard Kats. Ondanks enkele geweldige kansen die Nieuw Balinge nog kreeg werd er niet meer gescoord.

 

Man van de wedstrijd: Tom Wielink.


Geplaatst op 28 oktober 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign