SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Puntendeling in streekderby Nieuw Balinge en VVAK

NIEUW BALINGE – In de streekderby tussen sv Nieuw Balinge en VVAK bleef de score op 1-1 steken. De objectieve toeschouwer kon daar wel vrede mee hebben. De thuisclub had de eerste 45 minuten een licht overwicht, zonder dat dit toch echte grote kansen leidde. De 1-0 kwam dan ook via een VVAK voet. In de tweede helft waren de gasten uit Alteveer/Kerkenveld de bovenliggende partij. De 1-1 in de eindfase was dan ook terecht. 

Nieuw Balinge kwam goed uit de startblokken. Na tien minuten leverde dat een kansje op voor Richard van de Bosse, die een voorzet van Jordy Kats net niet op waarde beoordeelde. 

Het spel van beide ploegen was niet hoogstaand, maar door de grote inzet was het duel toch de moeite waard om te volgen. Chris Schutte zorgde in deze fase voor het meeste gevaar, maar enkele van zijn pogingen strandden in schoonheid. Omdat Nieuw Balinge achterin andermaal niet veel weggaf, kreeg VVAK weinig mogelijkheden. De ploeg deed zich zelf tekort door in eigen doel te scoren. Arjan Boer was zo ongelukkig om doelman Bert Kamphuis te passeren, 1-0. 

In de tweede helft waren de gasten wat feller en dat resulteerde erin dat Nieuw Balinge het lastiger had om er aanvallend uit te komen. VVAK kreeg wat kansjes, maar doelman Gerard van Zwol hield eenvoudig stand. Voor Nieuw Balinge probeerden Chris Schutte, Gerjan Koekoek en Richard van de Bosse VVAK-doelman Kamphuis te verontrusten, maar al teveel stress kreeg hij er niet van. Om de bakens toch nog te kunnen verzetten werd er nog wel wat gewisseld, maar ook dat zorgde niet voor veel veranderingen. Tien minuten voor tijd kwam VVAK terecht op gelijke hoogte middels een treffer van Dennis Hoekman. Ook daarna had VVAK het beste van het spel zodat doelman Van Zwol nog een keer gestrekt naar de hoek moest om de winnende treffer van VVAK te voorkomen. Omdat hij zich hierbij blesseerde liep het duel meer dan tien minuten vertraging op. Gescoord werd er echter niet meer.

Man van de wedstrijd: Chris Schutte.

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Thijs Jagt, Hendrik Kreeft, Gerben Hurink, Jary Jager, Chrstiaan Kats, Richard van den Bosse, Chris Schutte, Rick Deuten (Joerie Mekkes), Gerjan Koekoek en Jordy Kats (Patrick Kroezen)


Geplaatst op 17 september 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign