SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Pesse thuis onderuit tegen Nieuw Balinge 1-3

PESSE – In de wedstrijd tegen Nieuw Balinge slaagde Pesse er niet in de punten thuis te houden. In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de gasten op 0-1 en in de tweede helft voegde het daar nog twee doelpunten aan toe. Jordi Prins redde de eer voor de thuisclub. 

Het spel was in de eerste helft van beide kanten maar matig verzorgd. Beide ploegen leden veel balverlies en van goed combinatievoetbal was nauwelijks sprake. Kansen waren er in de eerste 25 minuten niet. Het eerste schot op doel was van de kant van Pesse, dat op volle sterkte aantrad. Ook Gerben Reinders liet zich enkele keren zien. Hij combineerde met Timon Smeding en Michel Okken, maar beiden kwamen niet tot scoren. Nieuw Balinge stelde daar niet zoveel tegenover. Alleen Tom Wielink, die na een langdurige blessure weer voor het eerst speelde, schoot een keer recht op doelman Peter Lopers. Na bijna een half uur kwamen de gasten vrij onverwacht op voorsprong. Een vrije trap werd op achttien meter van het Pesser doel door Gerjan Koekoek middels een droge knal tot doelpunt gepromoveerd. Twee minuten later leek Pesse de stand gelijk te kunnen trekken, maar een schot van Glenn Kelly werd door de paal gekeerd. Voor rust waren Martin Stevens en Michel Okken voor de thuisclub nog enigszins gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer. 

Dat gebeurde wel in de tweede helft. Bij Pesse kwam Ruben Schiphof in het veld voor Timon Smeding en Trainer Roeland Kwint van Nieuw Balinge wisselde maar liefst drie keer en dat deed de wedstrijd Kantelen. De gasten waren nu de duidelijk bovenliggende partij en drukten dat uit in nog twee treffers. Twee invallers, Richard van de Boss en Roy ten Cate, waren hiervoor verantwoordelijk. Eerst rondde Ten Cate een voorzet van Richard van de Bosse met het hoofd fraai af, waarna eenzelfde combinatie ook het derde doelpunt opleverde. Tussendoor scoorde Pesse wel tegen via Jordi Prins, maar dat was niet het sein voor meer. Mathijs Groenewold kwam bij Pesse nog in het veld voor Devlin Hartman, maar ook dat mocht niet baten. Over en weer vielen nog wat kaarten en omdat Glenn Kelly er twee voorgeschoteld kreeg, moest hij vlak voor tijd het veld verlaten. Pesse verloor verdiend met 1-3 en zal het nog lastig krijgen de nodige punten te verzamelen.

Opstelling Pesse: Peter Lopers, Martin Stevens, Rick Witten, Gerben Reinders, Glenn Kelly, Devlin Hartman (Mathijs Groenewold), Bas Witten, Jordi Eshuis, Michel Okken, Jordi Prins en Timon Smeding Ruben Schiphof). 

Man van de wedstrijd bij Pesse was Michel Okken.


Geplaatst op 31 oktober 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign