SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nipt verlies Nieuw Balinge in derby tegen Tiendeveen

NIEUW BALINGE – De pittige derby tussen Nieuw Balinge en Tiendeveen eindigde in een 0-1 overwinning voor de gasten. Die hadden er, gezien de kansenverhouding en het betere veldspel, ook het meeste recht op. Nieuw Balinge compenseerde dat met een bewonderenswaardige inzet en enthousiasme, waarmee de gasten het bij tijd en wijle bijzonder lastig hadden. Scheidrechter Wijnstra hield te teugels strak en dat kostte met name Tiendeveen de nodige kaarten. 

Grote man bij de nummer vier van de ranglijst was letterlijk en figuurlijk Yusuf Ucan. Met zijn imponerende gestalte maakte hij de nodige indruk en hij kreeg ook de meeste mogelijkheden. In de eerste tien minuten had hij twee keer moeten scoren. Toen dat feest niet doorging, kroop Nieuw Balinge langzaam maar zeker was uit haar schulp. De resulteerde in wat kansjes, waarvan Jordy Kats de beste kreeg. Daarna was het toch vooral Tiendeveen dat de klok sloeg. De ploeg combineerde net wat gemakkelijker en kwam vaak razendsnel door via de snelle vleugelspitsen. Aan de kant van de thuisclub kwam na een half uur spits Harry Huring in botsing met doelman Roy Beekelaar. Hij speelde de eerste helft nog wel uit, maar werd later met, naar het zich liet aanzien, een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tiendeveen kreeg nog mogelijkheden via Sander Blok en de mee opgekomen Dominique Wiffers, maar Gerjan Koekoek en doelman Gerard van Zwol konden erger voorkomen.

Na tien minuten leek Tiendeveen dan toch eindelijk te mogen juichen. Het was Sander Blok die raakschoot, maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie. In de tweede helft had Nieuw Balinge verdedigend de zaakjes aardig onder controle. Op links leverde Mike Doldersum, die vorige week zijn debuut maakte, opnieuw een gedegen wedstrijd af. Datzelfde deed onder meer ook Gerjan Koekoek. Meest gevaarlijke man aan de kant van Tiendeveen bleef Yusuf Ucan. Hij kwam nog enkele keren oog in oog met Gerard van Zwol, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Dat was ook zo toen Gerben Hurink een bijna niet te missen kreeg, maar tot ontsteltenis van de Nieuw Balinger aanhang maaide hij over de bal. Een puntendeling hing in de lucht. Toch zou Tiendeveen met de drie punten aan de haal gaan. Het was (natuurlijk) Yusuf Ucan die, na een goed lopende aanval, uiteindelijk het net wist te vinden, 0-1. Hierna werd het at rommeliger en deelde de scheidsrechter nog wat kaarten uit, maar de stand veranderde niet meer.

Man van de wedstrijd: Gerjan Koekoek. 

Opstelling s.v. Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink (Gerben Hurink), Thijs Jagt, Patrick kroezen, Mike Doldersum, Chris schutte,  Jarie jager, Gerjan Koekoek, Jordie Kats (Rick Deuten), Roy ten Cate en Michel Kroezen.


Geplaatst op 15 oktober 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign