SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge verliest uit bij Wildervank 2-0

 

Nieuw Balinge is er niet in geslaagd de goede start van de competitie een passend gevolg te geven. Uit bij en in Wildervank werd met 2-0 verloren. Het was beslist geen kansloze nederlaag, maar de thuisclub kwam gemakkelijker tot scoren.

 

Beide ploegen waren gedurende de volle negentig minuten aan elkaar gewaagd. Nieuw Balinge toverde, na een corner, als eerste een goede mogelijkheid op de grasmat, maar spits Roy ten Cate kon een combinatie tussen Patrick Kroezen en Chris Schutte niet afmaken. Ook Wildervank mocht een hoekschop nemen, maar invaller doelman Eddy Strijker voorkwam een treffer. Strijker, die een jaar lang niet het doel verdedigde, moest hierna nog enkele keren optreden, maar deed dat over het algemeen bekwaam. Hij werd daarbij gesteund door een goed staande verdediging onder leiding van Harry Hurink. Deze moest echter na een half uur spelen met een hamstringblessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door zijn broer Gerben Hurink. Nieuw Balinge was even van slag, maar Wildervank kon hier niet optimaal van profiteren.

In de tweede helft waren het de Groningers die binnen een minuut het doel wisten te vinden. Michael van Vliet schot de bal prachtig in het doel, achter een kansloze Strijker. Deze werd  in de daaropvolgende aanval bijna opnieuw verschalkt, maar dit keer was hij de situatie meester. Nieuw Balinge kreeg via Richard Kats een kansje, maar verder kwamen de Drentse gasten op dat moment niet. Wildervank daarentegen kwam via een ietwat gelukkige treffer op 2-0 door toedoen van Martijn Beekman. Trainer Roeland Kwint bracht als antwoord Rick Deuten in het veld voor Patrick Kroezen. Deuten had, net als de andere voorwaartsen van Nieuw Balinge, wat pech met zijn acties. Hierna was Gerjan Koekoek dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn actie strandde in schoonheid. In de eindfase werd het spel wat harder waardoor Wildervank nog tegen een gele kaart opliep nadat Richard van de Bosse flink te grazen was genomen. Het mocht voor de gasten allemaal echter niet baten. De overwinning was, zij het ietwat gelukkig, voor de thuisclub.

 

Geen man van de wedstrijd

Opstelling: Eddy Strijker, Harry Hurink (Gerben Hurink), Christiaan Kats (Jordy Kats ), Patrick Kroezen (Rick Deuten), Richard Kats, Richard van den Bosse, Gerjan Koekoek, Jary Jager, Michel Kroezen, Roy ten Cate en Chris Schutte.


Geplaatst op 1 september 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign