SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge verdiend langs Erica ‘86

 

Door: Lo Dijkstra

 

Nieuw Balinge was thuis tegen Erica ’86 de betere ploeg. Met name na rust reeg het kansen aaneen. Dat het uiteindelijk slechts een 2-0 overwinning werd, had de ploeg aan zichzelf te wijten.

 

Het publiek in Nieuw Balinge hoefde in de seizoenouverture niet lang op het eerste succes te wachten. Al in de tweede minuut was het Chris Schutte die goed voorbereidend werk van Roy ten Cate schitterend afmaakte. Even later leek Nieuw Balinge de wedstrijd al in een heel vroeg stadium te kunnen gaan beslissen, maar de inzet van Richard Kats belandde op de lat. Nadat even later ook Roy ten Cate naast kopte, moest de thuisclub enigszins pas op de plaats maken. Erica ’86 pakte de draad op en legde een gevarieerd spelletje voetbal op de mat. Aanvallend lukte het allemaal vrij aardig en de gasten waren met name over de vleugels gevaarlijk. Verdedigend stond Nieuw Balinge, onder aanvoering van Harry Hurink, echter goed waardoor Erica niet tot scoren kwam. De beste kans voor Nieuw Balinge om de voorsprong verder uit te bouwen kreeg Michel Kroezen, maar hij werd afgestopt. Omdat hij hierna al te nadrukkelijk om een strafschop vroeg kreeg hij onnodig de gele kaart voorgeschoteld.

In de tweede 45 minuten was Nieuw Balinge de duidelijk betere ploeg. Het kreeg veel kansen, maar deze bleken niet echt aan de Nieuw Balingers besteed. Na een klein kwartier was de ingevallen Rick Deuten bijna succesvol, maar hij raakte de bal niet goed genoeg. Roy ten Cate treuzelde vervolgens net even te lang om succesvol te zijn. Toen hij even later opnieuw niet tot scoren kwam, leek het erop dat de roodhemden nog een lastige eindfase in zouden gaan. Het was Jordy Kats, die topscorer van vorig seizoen, die dit scenario voorkwam. Na een geoliede aanval rondde hij bekwaam af, 2-0. Nieuw Balinge kreeg hierna nog een paar opgelegde kansen. Dezelfde Kats schoot namelijk in kansrijke positie over het doel. Dat deed ook Roy ten Cate vanaf rechts en Rick Deuten kreeg eveneens een dot van een kans, maar hij zag zijn inzet ook niet beloond met een treffer.

Beide ploegen kregen hierna nog wel mogelijkheden, maar het werd uiteindelijk een ‘magere’, maar zeer terechte 2-0 overwinning voor Nieuw Balinge. Vermeldenswaard is nog dat drie spelers in de tweede helft tegen een gele kaart opliepen, waarvan die van Roy ten Cate onnodig was.

 

De opstelling van Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink, Jordy Kats (Joeri Mekkes), Richard Kats (Rick Deuten), Christiaan Kats, Chris Schutte, Thijs Jagt (Patrick Kroezen), Michel Kroezen, Jary Jager, Roy ten Cate en Gerjan Koekoek.

 

Man van de wedstrijd: Harry Hurink.


Geplaatst op 4 september 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign