SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge thuis klop van DSZ ‘16

NIEUW BALINGE – Een hardwerken Nieuw Balinge kon het zaterdag in eigen huis niet bolwerken tegen DSZ ’16. Het werd door twee doelpunten, verdeeld over beide helften, 0-2 voor de gasten die daardoor duidelijk mee blijven doen om de bovenste plaatsen.

Dit thuisclub speelde beslist geen kansloze wedstrijd. Op de keper beschouwd kregen de roodhemden zelfs de betere doelrijpe kansen dan de gasten uit Zuidlaren. Die ploeg was echter in het afmaken van de kansen een stuk scherper. De eerste schermutselingen waren in het voordeel van Nieuw Balinge, dat Gerjan Koekoek na een combinatie met Richard van de Bosse, hard naast zag schieten. De elf van trainer Roeland Kwint hadden over geluk niet te lagen toen scheidsrechter Loof geen strafschop zag in een harde tacle in de Nieuw Balinger defensie. Nadat DSZ eerst een vrije trap hoog overschoot leek het via de snelle en gevaarlijke Pelle Duiven op voorsprong te komen, maar oog in oog met doelman Gerard van Zwol schoot ook hij over. In deze fase was Nieuw Balinge machteloos. De middenvelder kregen geen grip op de wedstrijd en met lange halen werd vanuit de achterhoede geprobeerd de spitsen aan het werk te zetten. Een strijdwijze waar de nummer twee van de ranglijst weinig problemen mee had. Het eerste echt gevaarlijke schot kwam hierna van Richard van de Bosse. Zijn inzet leverde echter niets op. Aan de andere kant was het echter wel raak toen de vrij gespeelde Pelle Duiven met een fraai lobje Van Zwol passeerde. Voor rust kreeg de thuisclub nog twee uitgelezen kansen om de gelijkmaker in het doel te werken. Eerst trof een kopbal van Richard van de Bosse de lat en een paar minuten voor de rust kreeg Chris Schutte een enorme kans, maar alleen voor de keeper trof ook hij geen doel.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Schutte opnieuw een bijna niet te missen kans kreeg, maar ook dit keer kwam de wellicht verdiende gelijkmaker niet van zijn voeten, want zijn inzet belandde op de lat. Bas Boersma deed het een kleine tien minuten later wel goed. Na een prachtige voorzet liet hij koppend het net bollen. Na over en weer nog wat mogelijkheden werd het in de slotfase allemaal wat steviger. In de ogen van scheidsrechter Loof deed Richard Kats dat wat al te stevig waarna deze de kleedkamer op mocht zoeken. Ondanks dat kreeg Nieuw Balinge hierna nog een prima gelegenheid de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen, maar ook dit keer lukte dat niet. Het bleef 0-2. 

Man van de wedstrijd: Michel Kroezen

De opstelling van Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Gerben Hurink, Harry Hurink, Thijs Jagt,

Michel kroezen, Gerjan Koekoek, Richard van den Bosse, Richard Kats, Jary Jager, Chris Schutte en Rick Deuten (Jordy Kats).


Geplaatst op 1 oktober 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign