SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge boekt derde overwinning op rij

NIEUW BALINGE – In de thuiswedstrijd tegen SETA boekte Nieuw Balinge met 3-0 haar derde overwinning op rij. Bij aanvang bedroeg de voorsprong voor de thuisclub op de ranglijst slechts één puntje, maar de ploeg van Roeland Kwint was de terechte winnaar. De uitslag doet echter vermoeden dat Nieuw Balinge de veel betere ploeg was. Dat was niet het geval, want de gasten kregen ook uitstekende kansen die echter niet benut werden.

De eerste 25 minuten deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Kansen deden zich nauwelijks voor en zodra die er wel was deden de beide sluitposten waarvoor ze in het doel stonden, namelijk de bal tegenhouden. Invaller doelman Bram Prins deed dat voor Nieuw Balinge op uitstekende wijze. Zo stopte hij na een half uur een inzet van Sven Mulder. Deze moest hiervoor ook al afgestopt worden door Harry Hurink. De thuisclub zette daar aanvallend niet zoveel tegenover. De enige goedlopende aanval, opgezet door Chris Schutte en Tom Wielink, kon door Richard van de Bosse niet verzilverd worden. Nieuw Balinge speelde chaotisch en van achteruit werd te snel de lange bal gehanteerd. Dat kwam de accuratesse niet ten goede. 

De wedstrijd werd na de thee een stuk aantrekkelijker. Met name het positiespel en de passing van de roodhemden was een stuk verzorgder. Succes liet niet lang op zich wachten. Na dik tien minuten kwam de bal via een combinatie van Gerjan Koekoek en Richard Kats bij Roy ten Cate, die vervolgens al zijn kunde in de strijd gooide en op fraaie wijze scoorde. De mooiste aanval kwam een kwartiertje later. Door een snelle uitval over vijf schijven kwam de bal bij Richard van de Bosse die Roy ten Cate een uitstekende mogelijkheid bood. Die was deze middag aan de spits van Nieuw Balinge zeker besteed. Hij liet dan ook de 2-0 aantekenen door doelman Patrick van den Werff op sublieme wijze te passeren. 

Kwam SETA dan helemaal niet in het stuk voor? Toch wel, maar de ploeg uit Tweede Exloërmond slaagde er tot drie keer toe niet in een bijna niet te missen kans in een treffer om te zetten. Een keer moest de paal, bij een inzet van Diego Mora, redding brengen. Nieuw Balinge kreeg ook nog diverse mogelijkheden, maar Jordie Kats en Richard Kats zagen hun inzetten niet beloond. Tien minuten voor tijd was het dan wel raak. Chris Schutte, bezorgde via Tom Wielink de bal bij Richard van de Bosse en de rechterspits liet deze mogelijkheid niet aan zich voorbij gaan, 3-0. 

Man van de wedstrijd: Roy ten Cate.

Opstelling Nieuw Balinge: Bram Prins, Harry Hurink, Michel Kroezen, Mike Doldersum (Gerben Hurink), Patrick Kroezen, Jary Jager, Gerjan Koekoek (Jordie Kats), Richard van de Bosse, Tom Wielink, Richard Kats en Chris Schutte.


Geplaatst op 26 november 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign