SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge wint ook van Wagenborger Boys 2-0

NIEUW BALINGE – Er lijkt geen einde te komen aan de zegereeks van Nieuw Balinge. In de afgelopen zeven wedstrijden werden alleen aan koploper Sweel punten verspeeld, waarna zaterdag Wagenborger Boys met 2-0 aan de zegekar werd gebonden. 

Na wat schermutselingen over en weer was het Damian Kroezen die tot twee keer toe gevaarlijk werd. Even later was het Chris Schutte die voor gevaar zorgde. Nieuw Balinge was in deze fase wel de bovenliggende ploeg, maar door de vele slechte passes kwam er aanvallend zo zoveel uit de bus. De Groningers mochten ook twee keer aan een doelpunt ruiken, maar eerst stond doelman Gerard van Zwol stond op de goede plaats en in de tweede situatie klaarde Jary Jager de situatie. Na een klein half uur kwam Nieuw Balinge op fraaie wijze op voorsprong. Via Chris Schutte en Damian Kroezen kwam de bal bij de geheel vrijgespeelde Mark Schutte die simpel in kon tikken. Na de rust kwamen Thijs Jagt en Roy ten Cate in het veld. Deze laatste zorgde er voor dat het verschil halverwege de tweede helft verdubbeld werd naar 2-0. Een door Gerjan Koekoek genomen hoekschop werd door Roy ten Cate goed aangenomen, waarna hij doeltreffend afrondde. Nadat Gerben Koekoek ook in de ploeg was gebracht door Roeland Kwint, kreeg de thuisclub nog wat kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. 

Man van de wedstrijd: Tom Wielink.

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Hendrik Kreeft, Harry Hurink, Gerben Hurink, Daminan Kroezen (Thijs Jagt), Mark schutte (Roy ten Cate), Gerjan koekoek (Gerben Koekoek), Tom Wielink, Jary Jager, Chris Schutte en Richard van den Bosse.

Noemenswaardig is nog dat oud-trainer Rudy Saptenno een kijkje bij zijn oude club nam. Hij was er samen met zijn zwager, wiens kleinzoon bij de Groninger mee speelde. Gezien de leuke reacties van vele Nieuw Balingers waren ze de trainer uit Bovensmilde nog lang niet vergeten Sommigen wilden zelfs nog met hem op de foto! 

Zaterdag speelden ook de dames en het tweede hun thuiswedstrijden. De dames behaalden met 5-4 een korfbaloverwinning op HZVV. Het tweede speelde een mindere eerste helft tegen Noordscheschut 5. Deze werd met 0-2 afgesloten. Na rust ging het beter, maar de 3-5 nederlaag was uiteindelijk het hoogst haalbare. 

Het eerste doet het na de winterstop prima. Van de laatste 7 gespeelde wedstrijden werd alleen uit van Sweel verloren. Dat was ook nog eens onverdiend. Kijken we naar de laatste 10 wedstrijden (dat is tot en met de thuiswedstrijd tegen Damacota die op 5 december vorig jaar met 3-2 werd gewonnen), dan zien we dat deze serie 8 overwinningen en twee verliespartijen opgeleverd heeft. Ook de (doel)cijfers zijn om over naar huis te schrijven, want de 10 wedstrijden leverden 24 punten op het doelsaldo was 21 voor en 11 tegen.  Het is jammer dat er geen eer meer te behalen valt in een periode. Er is er namelijk eentje verdwenen en de reden daarvoor is dat Twedo zich teruggetrokken heeft uit de competitie. Met nog een aantal wedstrijden tegen ploegen die (nu nog) boven Nieuw Balinge staan voor de boeg, is het hoogste haalbare waarschijnlijk de derde plaats. Gezien de matige seizoenstart zou dat een meer dan uitstekende prestatie zijn.


Geplaatst op 4 april 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign