SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge blijft op 2-2 steken bij WVV 

 

NIEUW BALINGE – De ploeg van trainer Roeland Kwint heeft in Winschoten Haar serie overwinningen geen vervolg kunnen geven. In een gelijkopgaande wedstrijd bleef Nieuw Balinge bij WVV op een 2-2 gelijkspel steken. Een uitslag waren beide partijen tevreden mee konden zijn.  

In de beginfase was Nieuw Balinge het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Gerjan Koekoek leverde een geweldige kopkans op voor Roy ten Cate, maar deze kon het net niet vinden. Hierna was het de beurt aan de ploeg uit Winschoten, die in de twintigste minuut meteen succes had en de score op 1-0 bracht. Nieuw Balinge was even de draad kwijt, maar middels een goede aanval met de snelle Richard van de Bosse als sluitstuk, deden de roodhemden bijna iets terug. Het was slechts uitstel van executie, want nadat Christiaan Kats, Mark Schutte was komen vervangen, was het Richard van de Bosse die een vrije trap van Gerjan Koekoek dit keer wel voldoende beroerde waardoor de bal in het net vloog. Deze 1-1 gelijke stand gaf de verhoudingen in het veld goed weer. Toch zou dit niet de ruststand worden. Alweer was het uit een vrije trap van Gerjan Koekoek dat er gescoord werd door Nieuw Balinge. Dit keer was Roy ten Cate de afmaker. Nieuw Balinge had zelfs op 1-3 kunnen komen, maar Yary Jager schoot rakelings naast. Koekoek stond vlak voor rust opnieuw in het middelpunt van de belangstelling, toen hij een ongelukkig trap in de keel kreeg, maar hij kon even later de wedstrijd vervolgen.  

 

In de tweede helft gaf de Drentse defensie, onder aanvoering van de goed spelende Hendrik Kreeft, vervolgens weinig kansen meer weg. Het was dan ook Chris Schutte die de thuisclub aan de gelijke stand hielp. Hij passeerde zijn eigen doelman Gerard van Zwol onhoudbaar. Hierna kende de wedstrijd nog maar weinig hoogtepunten. WVV was nog dichtbij een doelpunt, maar het afstandschot van Mark Plesinga ging rakelings over het doel van Nieuw Balinge. Dat zou ook teveel geweest zijn voor de Groningers, die in de stand hun voorsprong van twee punten op Nieuw Balinge behouden.  

 

Vermeldenswaard is tenslotte nog de vervelende blessure die Gerjan Koekoek in de laatste minuten opliep. Hij moest van het veld gedragen worden met, naar het zich laat aanzien, een spierscheuring.  

 

Man van de wedstrijd: Geen. 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Harry Hurink (Damian Kroezen), Gerben Hurink, Hendrik Kreeft, Tom Wielink, Mark Schutte (Christiaan Kats), Richard van de Bosse, Roy ten Cate, Yary Jager, Gerjan Koekoek (Jordi Kats) en Chris Schutte.


Geplaatst op 11 april 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign