SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge wint met duidelijke cijfers van  Veendam 1894  4-0

NIEUW BALINGE – Een goed spelende thuisclub zette de opgaande lijn van de laatste weken ook tegen het hoger geplaatste Veendam 1894 door. In een aantrekkelijk duel was Nieuw Balinge met name in de tweede helft de veel betere ploeg en won verdiend met maar liefst 4-0. 

Na een indrukwekkende minuut stilte was het Nieuw Balinge dat via Tom Wielink het eerste kansje kreeg. Hij schoot zijn vrije trap echter over. Vervolgens waren er wat kleine kansjes voor de mee opkomende Damian Kroezen, maar reëel gevaar leverde dat niet op.  Voor rust gebeurde er in feite niet zo veel. De gasten werden helemaal niet gevaarlijk, mede omdat de verdediging van Nieuw Balinge het slot op de deur hield. Bij het enige echte gevaarlijke moment was het ook meteen direct raak. Uit een vrij trap was het Roy ten Cate die zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong zette. 

In de rust bleef Damian Kroezen in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Thijs Jagt die voor wat meer leven in de brouwerij moest zorgen. Of hij daarvoor alleen verantwoordelijk was, gaat wat te ver, maar feit is wel dat Nieuw Balinge in de tweede helft niet alleen feller was maar ook veel beter voetbal op de fraaie grasmat legde. Dit leverde al vrij snel de verdiende tweede treffer op. Richard van de Bosse, die opnieuw een uitstekende wedstrijd speelde, ronde een mooie kopbal van Roy ten Cate doeltreffend af. De Veendammers waren hierna duidelijk even van slag. Er volgden wat slechte spelmomenten en het was Snijder van Veendam 1894 die met rood moest vertrekken, na het neerhalen van de doorgebroken Gerben Hurink. De vrije trap leverde echter niets op. Vanwege een rugblessure moest doelman Gerard van Zwol zich hierna laten vervangen, maar tweede doelman Wout Kroezen viel uitstekende in. 

In de laatste twintig minuten drukte Nieuw Balinge het overwicht duidelijk uit in de uitslag. Nadat Roy ten Cate vervangen werd door de jeugdige Jordie Kats, was deze laatste koud in het veld toen hij de 3-0 aan liet tekenen. Vlak voor tijd bleek Kats nogmaals een gouden wissel. Met een fraaie lob verschalkte hij de Veendammer doelman. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0 bepaalde en floot, de compleet in het paars fluitende scheidsrechter, voor de laatste keer floot. 

Man van de wedstrijd: Richard van de Bosse.

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol (Wout Kroezen), Hendrik Kreeft, Harry Hurink, Gerben Hurink, Tom Wielink, Chris Schutte,  Damian kroezen (Thijs Jagt), Jarie Jager, Gerjan Koekoek, Roy ten Cate (Jordie Kats)  en Richard van de Bosse.

Klik hier voor de foto's


Geplaatst op 27 maart 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign