SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Zwaarbevochten zege Nieuw Balinge thuis tegen Tiendeveen

 

NIEUW BALINGE – Wat vorige week net niet lukte tegen koploper Sweel, lukte zaterdag wel tegen de nummer twee, Tiendeveen. In een emotievolle derby trok de thuisploeg met 1-0 aan het langste eind. Gerjan Koekoek was de maker van de enige en winnende treffer.

 

In de wedstrijd tegen Sweel waren vriend en vijand het over één ding eens en dat was dat Nieuw Balinge in die wedstrijd de bovenliggende partij was en minimaal een punt verdiend had. Er werd echter met 3-2 verloren. Tegen buurman Tiendeveen kwam Nieuw Balinge andermaal goed voor de dag. Dat gebeurde dit keer niet direct met goed voetbal, maar de strijdlust was daarentegen hartverwarmend. Gedurende de gehele wedstrijd legden de elf van trainer Roeland Kwint hun hele hebben en houden in dit duel. 

 

Het eerste wapenfeit kwam op naam van Chris Schutte die al na vier minuten met zijn vrije trap doelman Marcel Bouwman op de proef stelde. Aan de andere kant moest Gerard van Zwol handelend optreden bij een schot van Jeffrey Boxma. In de tiende minuut kreeg de goed spelende Richard van de Bossche, hij was ook vanmiddag voor zijn tegenstander menigmaal veel te snel, een enorme kans maar hij wist deze niet te verzilveren. Het eerste half uur maakten beide elftallen elkaar weinig. De thuisclub was feller en gevaarlijker, terwijl Tiendeveen de wedstrijd gaandeweg de eerste helft beter onder controle kreeg. Het maakte het zichzelf echter moeilijk door voortdurend de lange bal te hanteren, waardoor het middenveld overgeslagen werd en Nieuw Balinge dit bijna volledig onder controle had. Hierdoor kwamen de gasten niet echt aan goed aanvalsspel toe. Het tijdelijke veldoverwicht van Tiendeveen leverde deze ploeg echter maar één doelrijpe kans op, maar het vrijwel verlaten doel werd niet getroffen. De beste kans voor Nieuw Balinge kreeg Richard van de Bossche die, in vrije positie, naast het doel kopte. Voor de rust was Tiendeveen ook nog een keer gevaarlijk, maar Sander Blok kon op zijn beurt het doel eveneens niet vinden. Na twee gele kaarten voor Nick de Roo en Jeffrey Boxma van Tiendeveen, mogelijkheden voor Nieuw Balinge na een corner en een vrije trap was het slotakkoord voor Tiendeveen. Een corner werd door de wind zo meegenomen dat deze bijna in het doel zou verdwijnen. Keeper Van Zwol behoedde zijn ploeg echter voor een achterstand.

 

De tweede helft was voetballend van beide partijen een stuk beter. Omdat ook de spanning vanwege de 0-0 stand toenam, kreeg het publiek een heel aardig spektakel voorgeschoteld. De thuisclub was gedurende de tweede 45 minuten misschien wel de betere van de twee kemphanen, maar de voorwaartsen van Tiendeveen zorgden af en toe voor veel gebaar voor het doel van Nieuw Balinge. Het doelpunt viel echter aan de andere kant, want na ruim een uur voetbal was het Gerjan Koekoek die vanaf 25 meter een vrije trap ineens inschoot. Doelman Bouwman werd even later bijna weer ‘geklopt’, maar dan wel op andere wijze. Scheidsrechter Hoorn was zeer coulant door hem slechts een gele kaart voor te houden toen hij duidelijk een natrappende beweging maakte naar Richard van de Bossche. Het bleef in het vervolg van de tweede helft niet bij deze ene gele kaart. Hendrik Kreeft en Roy ten Cate van Nieuw Balinge kregen beiden geel en bij Tiendeveen kreeg Nick de Roo zijn tweede gele kaart, waar direct rood op zijn plaats was geweest. Hij schopte de op de grond liggende Gerben Koekoek en kon de douche opzoeken. Even later had Roy ten Cate de tweede treffer voor Nieuw Balinge op zijn schoen, maar met een katachtige reactie voorkwam Tiendeveen-doelman Bouwman dit. De tien van Tiendeveen hadden het vuurwerk tot de laatste paar minuten bewaard. In een alles of niets offensief kreeg de ploeg twee geweldige kansen, maar onder andere Mitchel Prijs verzuimde zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. 

 

Man van de wedstrijd: Mark Schutte.

 

SV Nieuw Balinge 1 - Tiendeveen 12-03-2016

Geplaatst op 14 maart 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign