SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge weet goede serie geen vervolg te geven en verliest met 0-5 van sv Mussel

Thuisclub in tweede helft zwaar onderuit

Het thuisspelende Nieuw Balinge heeft aan de uitstekende serie van na de winterstop geen goed vervolg kunnen geven. Tegen sv Mussel werd een 0-5 nederlaag geleden. Een nederlaag die pas in de tweede helft gestalte kreeg, toen de gasten in een kwartier maar liefst vier keer scoorden.

Net als zo vaak begon Nieuw Balinge sterk aan de klus. Al na vijf minuten resulteerde dat in een fraaie poging van Richard van de Bosse. Even later was het Tom Wielink wiens schot net geen doel trof. Ondanks het af en toe heftige weer met hagel- en regenbuien probeerde de thuisclub het tempo in de wedstrijd hoog te houden. Dit lukte vrij aardig en het gevolg was ook dat het voetbal zich vooral op de helft van de Groningers afspeelde. Nieuw Balinge was de betere ploeg, met ook het meeste balbezit. Kansen konden niet uitblijven. Na een dik kwartier kon Roy ten Cate, uit een corner van Jary Jager, niet voor de 1-0 zorgen en dat lukte ook Gerben Hurink niet toen deze op doel kopte. Na opnieuw goede mogelijkheden voor Richard van de Bosse en Roy ten Cate die niet benut werden, viel het doelpunt vlak voor rust  als zo vaak aan de andere kant. Na een snelle aanval over de rechter flank, was het Wim Wubs die met rechts doel trof. Nog geen minuut later was het rust. 

Na de thee was het opnieuw Nieuw Balinge dat de aanval zocht. Het doel was ongetwijfeld de opgelopen en onverdiende achterstand recht te trekken. Richard van de Bosse was er heel dichtbij, maar zijn schot ging voor het doel langs. Opnieuw viel de treffer aan de andere kant toen Nieuw Balinge een steekje liet vallen Nico Blok van sv Mussel onderuit gehaald werd. De toegekende strafschop werd door Wim Wubs onberispelijk ingeschoten. Doelman Gerard van Zwol van de thuisclub kon deze tegenvaller maar moeilijk verkroppen en na meerdere opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter kon hij met dood de kleedkamer opzoeken. Jan Meijer nam verdienstelijk zijn plaats in, maar er viel in deze wedstrijd voor hem geen eer meer te behalen. Nieuw Balinge kwam deze tweede dreun namelijk niet meer te boven. De ploeg van Roeland Kwint was totaal de kluts kwijt. Hierdoor was de organisatie ver te zoeken en kon sv Mussel nog liefst drie keer scoren. De 0-3 kwam van de voet van Wim Wubs, die daarmee zijn derde aan liet tekenen. De beide andere treffers kwamen op naam van Richard Wubs. De 0-5 was zeker geflatteerd, maar trainer Roeland Kwint rouwde er niet al te zeer om: ‘Natuurlijk is zo’n dikke nederlaag vervelend, maar na een heel goede serie staan we nu weer met beide beentjes op de grond. ’

Man van de wedstrijd: geen.

De opstelling: Gerard van Zwol Jan Meyer), Hendrik Kreeft, Harry Hurink, Gerben Hurink Jary Jager, Tom Wielink, Chris Schutte, Richard van de Bosse, Roy ten Cate, Damian Kroezen (Jordie Kats) en Christiaan Kats.


Geplaatst op 25 april 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign