SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge wint bij Meedhuizen

Meedhuizen – Nieuw Balinge 0-1.

 

NIEUW BALINGE – Voor de derde keer op rij pakte Nieuw Balinge de volle buit. De uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Meedhuizen leverde een benauwde 0-1 overwinning op. Roy ten Cate was de maker van de enige treffer.

 

Net als de voorgaande wedstrijden kwam Nieuw Balinge goed uit de startblokken. Al na vijf minuten leverde dat een prima kans op voor Roy ten Cate, die zijn kopbal gekeerd zag door de sluitpost van Meedhuizen. Een kwartiertje later was het echter wel raak. Een corner van Jary Jager werd dit keer door Roy ten Cate wel op juiste waarde geschat en met zijn hoofd liet hij de voorsprong voor de gasten aantekenen. De thuisclub kon hier weinig tot niets tegenover stellen. Verder dan een afgedwaald schot kwam Meedhuizen niet. Daar tegenover stonden diverse pogingen van de spitsen van Nieuw Balinge, maar voor rust was het alleen Chris Schutte die dichtbij een treffer was.

 

Na de thee veranderde het spelbeeld enigszins. Nieuw Balinge bleef wel het betere van het spel houden, maar naarmate de wedstrijd vorderde was het beste er bij de ploeg van trainer Kwint wel vanaf. Na rust bracht hij Gerben Hurink voor Christian Kats en even later moest Richard Kats vervangen worden vanwege een blessure aan de hamstring. Damian Kroezen nam zijn plaats in het veld in en deed dat met verve. Het spel werd mede hierdoor wat rommelig. Kansen om de voorsprong verder uit te bouwen kreeg Nieuw Balinge wel. Een uitstekende inzet van Richard van de Bossche werd gestopt. Vanwege hinderen van de keeper, bij deze actie kreeg hij, tot verwondering van velen, de gele kaart voorgeschoteld. Even later was het opnieuw raak. Eerst was Chris Schutte nog dicht bij een doelpunt, maar hierna stond Richard van de Bossche opnieuw in het middelpunt van de belangstelling en dat kwam opnieuw op het conto van de wat warrig leidende scheidsrechter. Bij een ongelukkige botsing kreeg hij zijn tweede gele kaart, waarna hij vroeg mocht gaan douchen. Het leed voor de rood-witte Drentse formatie was op dit vlak echter nog niet ten einde, want even later mocht ook Gerben Huring met rood vertrekken. Een struikelpartij van zijn tegenstander werd door de leidsman als een te zware overtreding bestempeld, waarna het al vroeg ‘druk’ werd onder de douches van Nieuw Balinge. Ondanks het feit dat de eindstreep met slechts negen spelers werd gehaald, kwam Nieuw Balinge niet echt meer in de problemen. Daarmee werd duidelijk waarom Meedhuizen onderaan staat in deze vijfde klasse. De drie punten kwamen terecht bij de ploeg die er het meeste aanspraak op mocht maken.

 

Opstelling Nieuw Balinge: G. van Zwol, H. Hurink, H. Kreeft, T. Wielink, R .ten Cate, C.  Kats (G. Hurink), R. Kats (D. Kroezen), C. Schutte, G. Koekoek, J. Jager en R.van den Bossche.


Geplaatst op 29 febriari 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign