SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Andermaal verlies voor Nieuw Balinge met kleinst mogelijke verschil

FDS heeft aan één treffer genoeg voor drie punten

 

Nieuw Balinge Net als vorige week in Emmen liep Nieuw Balinge zaterdagmiddag tegen een nederlaag aan met het kleinst mogelijke verschil. FDS won door een doelpunt van Niels Schoonen, die na een dik kwartier voetbal fraai scoorde. Beide ploegen kregen in het vervolg van dit treffen nog wel mogelijkheden, maar het scorebord bleef verder leeg.

 

De thuisclub schoot uit de startblokken in de hoop op een snel doelpunt. Dat zat er tegen FDS niet in. De ploeg uit Havelterberg legde over het algemeen een verzorgd potje voetbal op de grasmat. Het combinatievoetbal oogde goed, maar desondanks schiepen de gasten zich nauwelijks kansen. Na acht minuten voetbal claimde Nieuw Balinge een strafschop toen Dennis Tump onderuit ging, maar scheidsrechter Erik Wieringa wilde hier niets van weten. Op de keper beschouwd was de thuisclub in deze fase de bovenliggende ploeg, maar ook Nieuw Balinge schiep zich geen kansen. De beste was nog voor Damian Kroezen toen hij de bal ineens op de wreef nam maar zijn schot naast zag gaan.

 

Uit het niets kwamen de gasten op voorsprong. Een geweldige crosspass van Tim Haverman over zeker veertig, bereikte Niels Schoonen die op fraaie wijze doelman Gerard van Zwol verschalkte, 0-1. Een paar minuten later kreeg Clint Kruisweg een prima kans voor de 0-2, maar hij miste. De roodhemden combineerden nu ook aardig, maar individuele acties werden regelmatig te lang doorgevoerd met balverlies tot gevolg. Een van de weinige kansen kreeg Erwin Smale, maar hij schoot net naast. Ook een vrije trap van zijn voet had niet het gewenste resultaat. Even later kreeg Richard Kats zijn hoofd niet tegen een vrije trap van Smale, waardoor het 0-1 bleef. Henrico Greven kreeg voor de gasten nog een goede mogelijkheid, maar ook hij had geen succes.

 

Na de thee was de eerste de beste aanval van FDS levensgevaarlijk, maar met een allerlaatste krachtsinspanning was het Jari Jager die de bal nog tot corner kon verwerken. Uit deze corner een nieuwe kans voor de gasten en nu was het Tom Wielink die, na een kopbal van Henrico Greven, op de doellijn zijn keeper de helpende hand toestak. Omdat Nieuw Balinge aanvallende impulsen goed kon gebruiken kwam Jordy Kats erbij in de voorhoede, ten koste van verdediger Berend Aalvanger. De druk van Nieuw Balinge werd nog verder opgevoerd, maar het aantal kansen was niet navenant. Na een schotje van Damian Kroezen was de beste mogelijkheid nog voor Jordy Kats, met zijn slechte been kon hij echter geen kracht in zijn schot leggen. Daarmee leed Nieuw Balinge opnieuw een nederlaag in een wedstrijd waar beslist meer in had gezeten.

 

Man van de wedstrijd: geen.

 

 


Geplaatst op 3 november 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign