SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Nieuw Balinge niet bij de les tegen Damacota

Laatste competitiewedstrijd levert onnodig verlies op voor Nieuw Balinge 4-2.

 

Nieuw Balinge   In de uitwedstrijd tegen Damacota kon Nieuw Balinge niet de vuist maken die het juist in wedstrijden tegen de bovenste ploegen wel kan maken. De wil was er wel, maar het voetbal was niet best. Daarmee toonde de ploeg van Roeland Kwint eens temeer aan dat het deze competitie (te) vaak wisselvalligheid troef is.

 

Toch dat begonnen de gasten goed want in de eerste minuut bediende Richard van de Bosse Jordie Kats met een goede pass, maar deze miste het doel maar net. Hierna was het ook vooreerst gebeurd met de Drentse dadendrang. In de derde minuut was het namelijk Niels Roelfsema die zijn ploeg, na zwak verdedigen van de Nieuw Balinger defensie, op een 1-0 voorsprong zette. Nauwelijks van de schrik bekomen, kwam even later ook nog de 2-0 op het scorebord toen Nick Stuur succesvol was. Nieuw Balinge was duidelijk de kluts kwijt en dat speelde de ploeg de gehele wedstrijd parten. Ach, kansjes kwamen er wel voor onder meer Jarie Jager en Richard van de Bosse, maar doelpunten maken zat er in deze fase niet in.

Uit het niets kwam de ploeg vlak voor rust helemaal terug in de wedstrijd. Richard van de Bosse legde de bal bijna panklaar voor Richard Kats die knap de bal binnen schoot. In de laatste seconden voor de thee was het dezelfde Kats die voorbereidend werk van Chris Schutte en Gerjan Koekoek opnieuw vakkundig afmaakte, waardoor het ineens 2-2 was. Iedereen die dacht dat de voetbalacteurs met deze gelijke stand zouden gaan rusten kwam bedrogen uit. De thuisclub herpakte zich, enigszins geholpen door de gasten, razendsnel en maakte er via Nick Roelfsema nog 3-2 van.

 

In de tweede helft was Nieuw Balinge wat beter bij de les, maar dit leidde niet tot veel resultaat. Zeker, er kwamen opnieuw wat kansen onder meer via de hardwerkende Richard van de Bosse die gevaarlijk over kopte, maar wanneer het echt gevaarlijk werd verstond doelman Jeroen Nicolai van Nieuwe Pekela zijn vak en hield zijn ploeg uitstekend op de been. Voor zijn collega aan de andere gold dat ook, toen hij een schot van afstand prima verwerkte en even later een doorgebroken speler het scoren belette. Hoewel Nieuw Balinge wat beter in de wedstrijd zat, was het niet in staat de stand nog een keer gelijk te trekken. Vijf minuten voor tijd kon de ploeg de aspiraties op een gelijkspel helemaal in de ijskast zetten toen Martin Pinkster vrij voor Van Zwol niet faalde en zijn ploeg naar de 4-2 overwinning schoot.

 

Man van de wedstrijd: Richard Kats.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard van Zwol, Christiaan Kats, Gerjan Koekoek, Tom Wielink (Gerben Koekoek), Jarie Jager, Mike Doldersum, Jordie Kats, Michel kroezen, Richard Kats, Richard v.d. Bosse en Chris Schutte.

 


Geplaatst op 13 mei 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign