SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Terecht 4-1 verlies Nieuw Balinge tegen promotiekandidaat DSZ ’16

 

Nieuw Balinge liep in de uitwedstrijd tegen DSZ ’16 tegen een terechte nederlaag op. De ploeg uit Zuidlaren toonde zich in de gehele wedstrijd de betere en maakte duidelijk goed genoeg te zijn om mee te doen om de promotieplaatsen naar de vierde klasse.

 

Toch waren het de gasten die de eerste kans kregen. De kopbal van Michel Kroezen, al na vijf minuten, ging echter rakelings over het doel van DSZ ’16. Even later was het aan de andere kant wel direct raak toen Mack Cremers, na een vlot lopende aanval, de trekker overhaalde voor de 1-0. Nieuw Balinge was nog maar koud bekomen van deze sneller treffer toen ook de 2-0 al in het net lag. Na een misverstand in de Nieuw Balinger defensie was het dit keer Bas Boersma die voor 2-0 zorgde. Het eerste kwartier was nog niet om toen ook Nieuw Balinge aanspraak op een doelpunt maakte. Na een overtreding op Richard Kats was het de vrije trap specialist Gerjan Koekoek die zijn schot net naast het doel zag verdwijnen. In een mindere fase was Nieuw Balinge even de weg kwijt en dat leverde voor zowel Tom Wielink, na een overtreding, en doelman Gerard van Zwol, wegens commentaar op de leiding, twee keer een gele prent op. Na ruim een half uur kregen de gasten loon naar werken toen Jordi Kats een op maat gegeven pass van Gerjan Koekoek tot doelpunt promoveerde. Twee minuten later was het Gerjan Koekoek zelf die dicht bij een treffer was, maar dit keer ging zijn schot rakelings over. Diezelfde speler kreeg nog voor rust een onduidelijke gele kaart. Nog voor rust bouwde de thuisclub de stand nog uit naar weer een verschil van twee. Opnieuw was het Bas Boersma die bekwaam afrondde.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat de wedstrijd in feite gespeeld was. Voor beide ploegen was het echter vervelend dat scheidsrechter Entjes hierna willekeurig nog wat gele en zelfs rode prenten in huis had en dat in een wedstrijd waarin dit geheel niet op zijn plaats was. Na wat kansjes over en weer kreeg DSZ ’16 een strafschop die door Gerard van Zwol uitstekend gestopt werd. Trainer Roeland Kwint bracht met Rik  Deuten en Harry Hurink verse krachten in, maar veel effect had dit niet. Een kwartier voor tijd leek Nieuw Balinge de kans te krijgen de achterstand opnieuw te verkleinen, maar waar de thuisclub wel een strafschop kreeg bleef voor de gasten het fluitje uit. In de laatste minuten ontaarde de wedstrijd nog enigszins. Eerst toverde Mack Cremers de 4-1 op het scorebord, waarna de vlam in de pan sloeg. Eerst kon Rick Deuten met rood vertrekken, waarna doelman Van Zwol, na zijn tweede gele kaart, ook de kleedkamer op mocht zoeken. Het kaartenfestival was nog niet over, want in de allerlaatste minuut kreeg Mack Cremers van de ploeg uit Zuidlaren ook nog de rode kaart voorgeschoteld.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard v. Zwol, Cristiaan Kats, Gerben Koekoek, Jari Jager, Mike Doldersum (Roy Deuten), Tom Wielink, Gerjan Koekoek, Cris Schutte, Richard Kats (Jorn Askes), Jordi Kats (Harry Hurink) en Michel Kroezen.


Geplaatst op 25 maart 2017
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign