SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Belangrijke 3-1 overwinning Nieuw Balinge tegen Borger

 

Nieuw Balinge In de uitwedstrijd tegen Borger behaalde Nieuw Balinge een belangrijke en ook geheel terechte overwinning. De rode lantaarndrager werd met 3-1 verslagen. Gezien de kansenverhouding hadden de gasten met veel meer doelpunten verschil moeten winnen, maar zelfs kansen voor open doel werden zaterdagmiddag niet benut.

 

Borger, de ploeg die dit seizoen nog geen enkel punt wist te behalen, had het ook tegen Nieuw Balinge moeilijk. De roodhemden domineerden een groot deel van de wedstrijd, schiepen zich een rits aan goede mogelijkheden, maar als zo vaak kon de ploeg het net slecht vinden. Dennis Tump was de eerste die in de beginfase een uitstekende kans kreeg, maar hij wist deze niet te verzilveren. De volgende kans ontstond uit een vrije trap van Erwin Smale die het hoofd van Richard Kats vond, maar deze werd wegens buitenspel teruggefloten. Na nog enkele prima mogelijkheden leken de ploegen met een brilstand te gaan rusten. Maar zoals zo vaak wanneer één van de ploegen de kansen niet benut, wordt er aan de andere kant gescoord. Dat gebeurde ook nu, want door een misverstand in de Nieuw Balinger verdediging was het Rowan Tiktak die geheel tegen de verhouding in de 1-0 scoorde.

 

In de tweede helft werd het spel van Nieuw Balinge allengs beter. Ook nu resulteerde dat in de nodige kansen, maar het passeren van de Borger doelman bleef een probleem. Zo belandde een kopbal van Richard Kats, na een corner van Smale, tegen de lat en had ook Tump enkele keren geen succes. Borger kreeg zelfs een uitgelezen mogelijkheid om, tegen de verhouding in, de voorsprong uit te breiden, maar doelman Van Zwol redde spectaculair. Een treffer kon echter niet uitblijven en het was Dennis Tump die, na een overtreding op hemzelf, vanaf elf meter aan mocht leggen. Hij verzaakte niet en bracht de gelijke stand op het scorebord. Nieuw Balinge rook dat er meer te halen was, en zette nog maar weer eens aan. Het was Erwin Smale die uiteindelijk doel trof. Nadat in een tijdsbestek van een paar minuten maar liefst zes corners waren genomen, was het Dennis Tump die door zijn tweede doelpunt zijn ploeg naar de meer dan terechte overwinning schoot. De 3-1 overwinning zorgt ervoor dat Nieuw Balinge de aansluiting met de middenmoot terug heeft gevonden.

 

Man van de wedstrijd: Erwin Smale.

 

Opstelling Nieuw Balinge: Gerard v. Zwol, Rick Wielink (Jarie Jager), Berend Aalvanger (Mark Schutte), Tom Wielink, Erwin Smale, Richard Kats (Roy ten Cate), Chris Schutte,

Richard v.d. Bosse, Gerjan Koekoek, Dennis Tump en Damian Kroezen.

 

 


Geplaatst op 1 november 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign