SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Onnodig verlies Nieuw Balinge bij Sportclub Angelslo

 

Nieuw Balinge – Het elftal van Nieuw Balinge verloor op bezoek bij sc Angelslo onnodig met 2-1. Gedurende een groot deel van de wedstrijd waren de gasten beter dan de thuisclub, maar het schiep zich te weinig kansen. Ook de Emmenaren kregen niet veel kansen, maar van de vier benutten ze er twee. De treffers waren het gevolg van het niet resoluut ingrijpen door de verdediging van Nieuw Balinge.

 

Nieuw Balinge speelde een wisselvallig duel. Hele sterke perioden, waarbij sc Angelslo nauwelijks in het spel voorkwam, werden afgewisseld met zwakke momenten. De ploeg van trainer Erik Eefting begon sterk. Het zette de thuisclub vast op eigen helft, maar het werd slechts één keer gevaarlijk toen Erwin Smale op rechts Chris Schutte bereikte. Uit het niets kwam sc Angelslo na een kwartier op voorsprong. Na wat geklungel in de Nieuw Balinger verdediging was het Rick Zondag die zijn ploeg op 1-0 zette. Drie minuten later was Glenn Eding dichtbij de 2-0, maar hij knalde naast. De achterstand ging de ploeg uit Nieuw Balinge niet in de koude kleren zitten. De agressiviteit ebde langzaam maar zeker uit het spel, met als gevolg dat Angelslo eenvoudig overeind bleef. Na ruim een half uur viel pas weer een goede aanvallende activiteit te noteren. Na een gezamenlijke actie van Erwin Smale en Dennis Tump was het doelman Jarno Brands die uitstekend ingreep. Vijf minuten later leek Nieuw Balinge op gelijke hoogte te komen toen Chris Schutte op rechts Dennis Tump bereikte, maar zijn schot met buitenkant rechts ging net naast. Nieuw Balinge putte hier duidelijk moed uit en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. De ploeg kwam echter bedrogen uit, want vlak voor rust was het andermaal Rick Zondag die de té afwachtende houding van de gasten resoluut afstrafte.

 

Het spelbeeld na rust veranderde niet zoveel. Nieuw Balinge had een duidelijk overwicht, maar sc Angelslo was de gevaarlijkste van de twee. Toch kreeg Nieuw Balinge nu wat meer mogelijkheden. Een vrije trap van Erwin Smale verdween over het Emmer doel en de mee opgekomen Gerjan Koekoek was net niet bij machte een goed schot te produceren. In de rebound schreeuwden de gasten om een strafschop, maar de pas 18-jarige scheidsrechter Jens Rutgers wilde hier niets van weten. Toch leverde het offensieve werk van de gasten een doelpunt op. Na goed doorzetten was het Dennis Tump die de achterstand verkleinde. Hierna was het bij Angelslo vrouwen en kinderen eerst. Dit leidde tot enkele gele kaarten, waarvan die van Nino Pitta beslist rood had moeten zijn. Echte doelrijpe kansen leverde het allemaal niet op. Al met al toch een enigszins teleurstellende wedstrijd voor de roodhemden.

 

Man van de wedstrijd: Berend Aalvanger.

 


Geplaatst op 27 oktober 2018
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign