SV Nieuw-Balinge WNBC
HOME
TEAMS
NIEUWS
AGENDA
MEER INFORMATIE
CONTACT
LID WORDEN

HOME / NIEUWS

Evenementen foto's

Achilles 1894- Sv Nieuw-balinge   5-0

Nieuw Balinge verloor zaterdag met duidelijke cijfers van het veel betere Achilles ’94. In Assen werd het 5-0 voor de ploeg van de trainers Van der Kan en Schutter. Op zich was de nederlaag niet zo’n schande aangezien de Assenaren nogal wat spelers in de selectie hebben die enkele klassen hoger hebben gespeeld.

Achilles was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Na vijf minuten leek het al op voorsprong te komen, maar de bal werd wild over het doel van Gerard van Zwol geschoten. Even later was het wel raak toen Nando Frans als eerste het net trof. Voor rust was Achilles nog twee keer trefzeker. Marco Kolhoop en Thomans Horneman, de laatste met een fraaie kopbal, waren de schutters. Kreeg Nieuw Balinge dan helemaal geen kansen? Toch wel, want Gerjan Koekoek nam een schitterende vrije trap die maar net door de Asser doelman gekeerd werd. Ook een goede combinatie tussen Richard van de Bosse en Gerjan Koekoek leverde niet het gewenste resultaat op. Beste man bij de gasten was ongetwijfeld Doelman Van Zwol. Hij was regelmatig een sta in de weg voor de spitsen van de thuisclub.  

In de tweede helft kwamen Gerben Hurink en Harry Hurink in het veld voor respectievelijk Thijs Jagt (knieblessure) en Gerjan Koekoek. Omdat Achilles de teugels iets liet vieren kreeg Nieuw Balinge nog wel wat kleine mogelijkheden. Eentje ervan was voor Jordy Kats, die echter net iets te lang treuzelde.  Ook een goede combinatie tussen Chris Schutte en Harry Hurink had geen succes, terwijl Nieuw Balinge in deze fase wellicht zelfs een treffer verdiende. Nadat Chris Schutte geel voorgeschoteld kreeg vanwege commentaar op de leiding, vestigde Jary Jager, die een goede wedstrijd speelde, de aandacht op zich maar hij kon eveneens niet tot scoren komen.  Achilles ’94 was in de tweede 45 minuten niet eens zo gevaarlijk, maar het kon toch nog twee doelpunten bij het totaal voegen. Eerst was het Tom Folkersma die de 4-0 aan liet tekenen, waarna Gerben Hurink zo ongelukkig was om de vijfde achter zijn eigen doelman te koppen. Daarmee was de eindstand op het scorebord gezet. 

Man van de wedstrijd: Gerard van Zwol.

Opstelling:  Gerard van Zwol, Hendrik Kreeft, Thijs Jagt  (Gerben Hurink), Chris Schutte, Rick Deuten, 

Richard Kats, Gerjan Koekoek (Harry Hurink), Jordy Kats, Jary Jager, Richard van de Bosse en Patrick Kroezen.


Geplaatst op 3 september 2016
© Copyright 2019, s.v. Nw-Balinge

CMS en website door TLN Webdesign